Ahojte, je možné, že 4 deň beriem antibiotika a moje hrdlo a steny líc sú stále zapálené?
Kedy začnú zaberať naozaj?
Som zúfalá 😔
Zvyčajne sa hovorí, že na tretí deň už má byť lepšie
@vendula13 mne zvyčajne,ked už ani hltnuť neviem nepomahaju tie obyčajne ATB iba te silne v čom su len 3 pirulky /sumamed /azitromicín/ :-/ to naozaj nerozumiem aké vírusi sú už vo vzduchu, ešte davnejšie mi stačilo iba čaj a paralen :-/
@maminatimka na žiadny vírus ti antibiotiká nepomôžu. Tie liečia bakteriálne infekcie.
Bylinkové sypané čaje, cesnak, Bošácka 😊 a do dvoch dní fit. Dostala som angínu, Dr. dala ATB na 7 dní prešlo no do dvoch týždňoch sa angína vrátila. Skúšala som domácky ju liečiť ale nebolo šance. Ďalšie ATB na 10 dní to som si už sama pýtala a odvtedy sa trápim s hrdlom. Nebolí ale je zapálené. Tak ako ako aj steny líc. Teraz mám znovu ATB na 10 dní ale zlepšenie žiadne 😫
Brala mi aj stery ktoré boli negatívne. Vlastne neviem či mám baktérie či vírusy 😟
@vendula13 nerozumiem...pri angíne boli veľmi hrdlo....stery máš negatívne, takže nemáš anginu aj sama píšeš, že neboli.Treba ísť na ORL, ak máš zatečený zadnú stenu.Po každej angíne sa má odobrať moc na kontrolu či lieky zabrali lekári kašľu na to a často sa vráti.Takze máš 3 antibiotiká???
@vendula13 a ATB niekedy zaberu až pri posledných tbl, ale ty po toľkých liekoch musíš byť fit.Pri angíne máš zmenený hlas a nemôžeš ani prehĺtať.Tebe asi skôr zatekaju z dutín sople po zadnej stene a máš také granulovane hrdlo.Odpalis si žalúdok ladviny a celú mikroflóru toľkými ATB nepreháňaj.
3 ATB v priebehu 4 mesiacoch. Nemám to preháňať? A čo mám robiť?
Daj šancu predpísaným antibiotikam + teply caj, pokoj na lôžku. Držím palce.
Mozu byt az bakterie davno rezistentne voci ATB
@maminatimka ja stále nerozumiem, či sú ľudia tak. Hlúpi, alebo co, na VIRUSY nezaberá žiadne atb!!!! Iba čaj, paralen, ležanie, vitamíny, na BAKTERIU sú atb. V dnešnej dobe, keď je už test crp a ľudia stále dokola a dokola.
@vendula13 na základe čoho si dostala tb, aké vyšetrenie ti bolo robene?
@vendula13 stery máš negatívne? Tak na čo atb? Krvné testy? Crp ako?
@vendula13 na chrípku tu atb nezaberie, akurát dodrbka imunitu a všetko možné, najlepšia cesta na rezistenciu je brat 4 atb v priebehu pár týždňov na čisté stery... No commnet. Si si pýtala sama atb? Hmmm
@maciatkolulu chcela ma poslať na krčné, lebo sa mi spravila uzlina pod sankou ale keďže je hrdlo zapálené nemôže ma tam poslať tak mi dala ATB. Najpr som bola u zubarky s tým myslela som si, že tá uzlina je zo zubu a tá mi tiež dala ATB ale ani som ich neotvorila. Prišla som k nej na lačno, že automaticky zoberie krv ále... nebrala
@maciatkolulu sama som si pýtala ATB druhý krát keď sa mi angína vrátila. Pretože na angínu vraj treba ATB na 10 dní a moja dr. mi prvý krát dala ba 7 dní. Som sa bála, že sa mi angína vráti aj tretí krát preto som sa chcela riadne preliecit. Podotýkam, že ATB mám asi po 10-tich rokoch. Dovtedy mi nikdy nič nebolo.
@vendula13 odkiaľ si vedel, že je to angína, stery čisté... Zubári ani neviem, že berú krv, to mala tvoja Dr hneď urobiť a prečo nie na krčné so zapálený hrdlom??? A kedy tam treba ísť? Keď si zdravá? K zubárovi so zapálený hrdlom hej? Uzliny sa pri chorobe robia
Najprv som bola u zubarky a na druhy deň som išla ku obvodnej - ona, že mi automaticky zoberie krv.
@jankapepe
@vendula13
@eliska13
@iva812
@arcticcode ja som mala tiež angínu, tie obyčajne ATB čo mi predpísal obvodný nezabrali, brala som 7 dní na nič a potom som išla na ORL, tam mi dal ten sumamed, bol poriadne silny, musela som brať aj probiotika a po 3 dnoch už bolo lepšie,ale on mi povedal, aby som čo robila aspon týžden, piť vodu, žiadne korenie, ovocie, čiže veľa veľa vecí som nemohla jesť :-/
@maminatimka aké sú obyčajne atb? Na angínu zvyčajne najlepšie zaberá klasický penicilin
@maciatkolulu ospamox to bol asi, čiže klasicky ATB podľa mna a to 7 dní som brala na nič, nakoniec som sa ani nevratila k obvodnemu ale sme ORL tam mi robil aj rontgen a hned vrarel angína, ja som normalne nevedela hltnuť, ani usta otvoriť, rozpravala som iba ak som musela, dufam že sa mi to už nikdy nevrati...klop klop..
@maminatimka áno, ale ty si mala angínu.Ona má stery čisté a hrdlo neboli, takže asi bakteriove to nebude.
@vendula13 poriadne sa liečiť mne pokým nespraví CRP nevidím dôvod brať ATB.chcem vedieť či to je vírus na vylepšenie ci na lieky.Neviem ja som mala takú starú pani lekárku, ktorá má stále liečila ATB až som skončila u imunologicky na liekoch na podporu imunity úplne ma zničila.Odvtedy si dávam pozor 3 ATB je veľa ešte, ak nevieš čo Ti je....
@vendula13 dnes ešte počkaj a ak sa nebudeš zajtra cítiť lepšie - smer doktorka, nemusela trafiť ATB