Antibiotiká Ciprofloxacin - skúsenosti

24. jún 2022

Ahojte, nejaké skúsenosti s antibiotikami ciprofloxacin? Ja teda vždy pekne dodržiavam liečbu čo mi doktor napíše ale po prečítaní pár článkov o tomto lieku sa dosť bojím ho užívať. Predpísaný je na močové cesty.

terezka2911
24. jún 2022

A čo si sa dočítala?

autor
24. jún 2022

@terezka2911 skusenosti inych ludi, varovanie od SUKL pred tymto liekom, varovanie europskej agentury pre lieky co sa tyka vedlajsich ucinkov a tak…tak mam pred nimi respekt

terezka2911
24. jún 2022

Rozumiem. Ono je to ťažko povedať, ty nemusíš mať žiadne vedľajšie účinky. Treba začať brať a ak sa nejaké vyskytnú, okamžite volať obvodnému.

autor
24. jún 2022

@terezka2911 asi to takto aj spravim…ak by sa daco vyskytlo tak s nimi hned prestanem

miriam_s
24. jún 2022

No, ja som alergická na mnohé ATB, a keď som chorá, čo je pomerne často, tak tento liek je istota, že zaberie. Problémy po ňom nemám, ale to je individuálne. Ja nemôžem obyčajný penicilín.

kika831
24. jún 2022

Tak ja bohuzial musim povedat, ze tieto antibiotika mi davaju vzdy riadne zabrat. Znicena mikroflora, bolesti brucha, traviace tazkosti. Cyprofloxacin sa predpisuje len v pripade, ze nie je inej nahrady- ako u mna, ale na mocove cesty by som skusila radsej prehodnotit.

iwesska
24. jún 2022

No budes sa cudovat,ale ja mam dost nizku toleranciu,co sa liekov tyka - bezne davky znasam zle,vzdy potrebujem nizsie,ako sa uvadza,lebo mam NU. Aj z ATB mi byva zle snad z kazdych,okrem tychto😁Brala som az 2 krabice - 500mg denne ,takze silna liecba a nebolo mi ani tuk,ani len traviace tazkosti,a ani po ich dobrati. Brala som probiotika cely cas. Ja som ich brat musela,nemala som na vyber,lebo bakteria,kt.som mala + moja alergia na penicilin inu verziu nedovolovala.

autor
24. jún 2022

@kika831 praveze som predtym mala aj ine ale nezabrali mi, tak teraz mam tieto :( uzivala si aj probiotika?

autor
24. jún 2022

@iwesska to je dobra sprava, ze ti z nich nic nebolo 🙂 ja mam tiez dve krabicky, dufam ze to bude ok

kika831
24. jún 2022

Ano uzivala

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mery98
26. jún 2022

Ja som ich vysadila po prvom dni, bolo mi po nich horsie ako pri samotnej chorobe. Ale určite je to individualne. Skonzultuj s lekárom najlepšie , či je to opodstatnené. Ja som mala v takomto prípade augmentin a zinnat po pôrode.

kalianka
20. aug 2022

Brali ste? Všetko ok?

autor
20. aug 2022

@kalianka ano brala som, cca pred mesiacom som ich dobrala a nastastie vsetko uplne bez problemov, ziadne vedlajsie priznaky som nemala

lenkald
23. okt 2023

Zabrali Vam prosím ? Čítam o hrozných nu cipro

autor
24. okt 2023

@lenkald ano zaberu vzdy, mala som ich uz asi tri krat…vzdy vsetko ok, ziadne neziaduce ucinky ani u mna a ani u nikoho koho poznam a bral ich