Poprosím o radu...
v piatok 26.2. nasadené obvoďákom antibiotika - pozrel hrdlo, popočúval dýchanie kontrola 4.3
v piatok 4.3. nasadené 2antibiotiká - popočúval dýchanie - ďalšia kontrola už nie je potrebná...
antibiotiká doberie 9.3. rano
nebol robený krvný obraz, ani vyšetrenie moču...
3dni prespaté, nechuť k jedlu, veľká spotreba vody...
je to ok?
Fúha, presne ako príspevok hore... Na základe čoho dostal ATB? Možno boli podané zbytočne. U nás sa bez CRP antibiotiká nedajú, sama doktorka navrhne CRP. Viac krát sa stalo, že malý mal teplotu, ale CRP nízke takže tam by boli zbytočné.
Kup si http://biocare.sk/eshop/produkt/crp-test?gclid=..., jednoducho doma overite, ci su vobec ATB k liecbe potrebne 🙂
asi by som si tam zavolala a skusila sa opytat na akom zaklade ti dal ATB, co sa mu nezdalo? a je to pre teba alebo dietatko? ATB by mala byt uplne posledna moznost 😒 drzim palce aby ste sa dali rychlo dokopy 😉 a mozno skusat co najviac alternativnych moznosti 😎
to švagrine... viezla som ju k obvoďakovi... na 1vyš. bolesť hlavy, zahlienenie, bolesť hrdla... popočúval, pozrel hrdlo - že je zahlienená - dal jej antibiotiká, trifed a nasivin... na 2vyš. opäť bolesť hlavy, dusivý kašeľ, vravela mu, že niekoľkokrát zvracala tie hlieny...popočúval ju a nasadil jej teda ďalšie antibiotiká - potom, že sestrička, aby si dokúpila probiotiká - že antibiotiká sú veľmi silné... mňa zaráža, že jej nespravil iné vyšetrenie... švagriná nebýva vôbec chorá....
Obvodaci skúšajú ak to nezaberie prídete zase mam pocit že im je to jedno
Preco si nepožiadala, aby ti urobil CRP?
tak to je naozaj zvlastne, asi by som zvazila vyber lekara...a probiotika su urcite dobra volba. ked je zahlienena tak uplne vylucit vsetko z mlieka, na kasel cibulovy sirup, ja si robim aj cesnakovz liek a ked mam ozaj dusivy kasel tak celkom mi dobre robi STOP KASEL (to je z lekarne ale tiez bylikove)
@pegass zvysena spavost moze byt z Trifedu (na neho su caste reakcie bud takto velmi spave alebo prave naopak, prilisna vybudenost). CRP by sa dnes malo robit standardne pred podanim ATB, ale su lekari, ktori sa spoliehaju skor na svoje skusenosti ako pristroj. A najma vtedy, ak pacient nie je velkym konzumentom atb. Moj syn dostal svoje prve naozajste atb bez vysetrenia crp a bolo to dobre rozhodnutie, pricom CRP mu dovtedy robila lekarka skoro pri kazdej navsteve. Neobhajujem rozhodnutie lekara, len pisem skusenost. Ak sa svagrina nema o nic lepsie alebo dokonca horsie, treba sa tam vratit a domahat sa dalsich vysetreni.
@hradnapani trifed brala 3dni po 1vyšetrení... nepáči sa mi jej zdravotný stav, ráno ju beriem k obvoďakovi... alebo možno ju vezmem už teraz na pohotovosť... teplota jej kolíše od 37,5 - 38,8.. hlas už je lepší aj kašeľ...
Ano pokiaľ mal hnisave povlaky v hrdielku,tak si myslím ze odbery sú aj zbytocné robiť,jedine keby tazkosti po liecbe atb,pretrvavali
@pegass ak mas pocit, ze sa to aspon trochu zlepsuje, tak pockajte do rana. Na tej pohotovosti s nou aj tak zazraky neurobia, mozno crp (ale toho sa domahajte aj u obvodaka) a casto tam cloveka odbiju antibiotikami a odporucia navstevu obvodneho lekara. Plus cakanie tam jej tiez nemusi urobit dobre.
baby, vďaka za názory 😉
snad pomohli 🙂
fuu a to na zaklade coho ti dal tie antibiotika?