Dobrý deň, mám predpísané tieto antibiotiká ma zápal močových ciest.
Mám ich užívať s jedlom každých 8 hodín. Tým že beriem antibiotiká s jedlom naozaj prvýkrát, čo môžem a nemôžem jesť? V letáku som sa o žiadnych obmedzeniach nedočítala. Bolo tam napísané iba to, že sa antibiotiká majú jesť s jedlom. Môžem napríklad si ich dať a zajesť ich s nejakým ovocím? Ďakujem za každé odpovede a radu.
A ak ste ich niekto užívali, mali ste po nich ťažký žalúdok? Beriem ich len druhý deň.
Je to v podstate jedno. Ide o to, aby si si si nedavala lieky na prazdny zaludok, aby ti ho zbytocne nezatazili a nebolo ti zle. Staci, ked si das len nejaku drobnost.
@zlatkapaps no dnes mám celkom ťažký žalúdok ale dodržiavala som všetko ako mala. Ale je to asi tým že dnes jem veľa sladkého 😄😄😄
@michellemary ďakujem o tom mliečnom som nevedela
@zlatkapaps ďakujem
Ja som vždy pri antibiotikách jedla všetko, ale mliečne a kyslé s mierou. A dôležité sú aj probiotiká, hlavne pri takýchto silnejších 🙂
Tak si kup aj probiotika, to tiez pomoze. Pri antibiotikach mas aj vedlajsie ucinky, moze byt ten zaludok podrazneny aj ked vsetko dodrziavas.
@larrylurex áno probiotiká užívam
Pri týchto atb sa kľudne môže aj mlieko 🙂 buďte bez obáv...no určite dávať probiotiká 2h po ATB
@123miaa123 mne môj doktor povedal, že pre istotu radšej žiadne mlieko pri akýchkoľvek ATB, tak sa toho držím. 🙂
@123miaa123 ďakujem veľmi pekne
Mlieko a grep by sa na atb nemali, a ak si dáš cca 2 hod. po nich probiotiká, žalúdok bude ok. (Tiež som ich pred 3 týždňami brala, na zápal, tak to mám čerstvo v pamäti)