Antibiotiká Amoksiklav 625 mg

24. sep 2024

Dobrý deň, mám predpísané tieto antibiotiká ma zápal močových ciest.

Mám ich užívať s jedlom každých 8 hodín. Tým že beriem antibiotiká s jedlom naozaj prvýkrát, čo môžem a nemôžem jesť? V letáku som sa o žiadnych obmedzeniach nedočítala. Bolo tam napísané iba to, že sa antibiotiká majú jesť s jedlom. Môžem napríklad si ich dať a zajesť ich s nejakým ovocím? Ďakujem za každé odpovede a radu.

A ak ste ich niekto užívali, mali ste po nich ťažký žalúdok? Beriem ich len druhý deň.

michellemary
24. sep 2024

Mlieko a grep by sa na atb nemali, a ak si dáš cca 2 hod. po nich probiotiká, žalúdok bude ok. (Tiež som ich pred 3 týždňami brala, na zápal, tak to mám čerstvo v pamäti)

zlatkapaps
24. sep 2024

Je to v podstate jedno. Ide o to, aby si si si nedavala lieky na prazdny zaludok, aby ti ho zbytocne nezatazili a nebolo ti zle. Staci, ked si das len nejaku drobnost.

autor
24. sep 2024

@zlatkapaps no dnes mám celkom ťažký žalúdok ale dodržiavala som všetko ako mala. Ale je to asi tým že dnes jem veľa sladkého 😄😄😄

autor
24. sep 2024

@michellemary ďakujem o tom mliečnom som nevedela

autor
24. sep 2024

@zlatkapaps ďakujem

larrylurex
24. sep 2024

Ja som vždy pri antibiotikách jedla všetko, ale mliečne a kyslé s mierou. A dôležité sú aj probiotiká, hlavne pri takýchto silnejších 🙂

zlatkapaps
24. sep 2024

Tak si kup aj probiotika, to tiez pomoze. Pri antibiotikach mas aj vedlajsie ucinky, moze byt ten zaludok podrazneny aj ked vsetko dodrziavas.

autor
24. sep 2024

@larrylurex áno probiotiká užívam

123miaa123
24. sep 2024

Pri týchto atb sa kľudne môže aj mlieko 🙂 buďte bez obáv...no určite dávať probiotiká 2h po ATB

michellemary
24. sep 2024

@123miaa123 mne môj doktor povedal, že pre istotu radšej žiadne mlieko pri akýchkoľvek ATB, tak sa toho držím. 🙂

autor
24. sep 2024

@123miaa123 ďakujem veľmi pekne