Antibiotiká a slnko

20. apr 2023

Dobry den.
Uzivam antibiotika ciprofloxacin na zapal mocovych ciest. Viem, ze by som nemala chodit na slnko, co aj dodrziavam, no rano mi do izby svietilo cez okno slnko, a kedze som spala, istý čas mi svietilo priamo na tvár. Môže mi aj toto uškodiť ? Mám teraz strach, lebo prísne to dodržiavam.
Prípadne, za akú dobu by sa mi objavilo začervenanie ?
Ďakujem vám. Pekný deň.

pribinak
20. apr 2023

Zas nepreháňaj, kam nie je silne slnko tak môže ísť aj von ci do obchodu

domiklik
20. apr 2023

Teraz s tým neurobíš uz nič. Natri sa spfkom, daj si šiltovku, chod na vzduch s nestresuj sa...

selenka7
20. apr 2023

Ziadna panika, medzi otazkami a odpovedami na stranke SHMU najdes: Chráni ma pred UV žiarením bežné sklo? Nie celkom. Bežné okenné sklo, alebo sklo v automobiloch absorbuje UVB a UVC žiarenie, čiastočne však prepúšťa UVA žiarenie. Jeho účinky na kožu sa však prejavia až po veľmi dlhej a častej expozícii intenzívnemu slnečnému UV žiareniu pôsobiacemu cez sklo.

lb1984
20. apr 2023

Ja som.brala doxyhexal v lete min roka. Šla som autom cca pol hodiny a na ruky mi svietilo slnko cez predné sklo. Nenapadlo by mi to ale žiaľ pokožka zareagovala a dosť to stipalo. 🤗 ale mňa to začalo páliť už počas jazdy autom a červené miesta som si všimla až som vošla do tieňa.... večer to spontanne zmizlo samo. Nie každý tak musí zareagovať napr. tieto atb sa berú aj v exotických krajinách a nemajú s tým problém.

mirkava
20. apr 2023

Neboj sa, ranné aprílové slniečko a ešte cez sklo... určite sa ti nič nestane... skôr ti ublíži ten stres co si tým sposobujes 😉

autor
20. apr 2023

@mirkava to si aj ja myslim, lebo ja sa stresujem prehnen uz asi zo vsetkeho :(

mirkava
20. apr 2023

Inak ja som podobná. Skús toto proti stresu. Mne to pomáha a je to čisto prírodné https://www.gsklub.sk/produkt/gs-anxiolan-60-ta...

autor
20. apr 2023

@mirkava dakujem pekne. Vyskusam. Ja si davam relaxor forte, ale az vtedy ked uz je to fakt na nevydrzanie.