Ahojte máte skúsenosť užívam antibiotiká už 5 deň a vždy keď ich zjem nie hneď ale o niečo neskoršie dostanem kŕče do brucha a preženie ma niekedy aj dvakrát takú redšiu stolicu užívam aj probiotiká asi prestanem užívať antibiotiká keď mi toto robia môže to byť z antibiotík? Čítala som v pribalovom letáku že vedľajší účinok hnacka, kŕče atd
Urcite to je po atb. Uzivaj ich vzdy po jedle. Uzivaj probiotika, napr. Biogaia 2xd 3 hod po atb. Este liecbu neukoncuj,uz mas len par dni. Probiotika pokracuj este aj 3 tyzdne. Vynechaj mliecne potraviny.
@stanulienkat užívam antibiotiká po jedle a po hodine zjem probiotiká Biopron premium 2 tablety aj tak nič
@pupetko263 neviem, aké probiotiká berieš, ale ja mám za sebou 7-dňovú liečbu ATB a dala som si dvojnásobnú dávku probiotík rozdelenú na dve šupy, čiže ráno a večer. a krútilo mi síce v bruchu, ale konzistencia ok, hoci som mala celý týždeň pocit, že sa pototo... a čo sa týka probiotík, rozostup od ATB má byť 2-3 hodiny, inak ich účinok ATB "zabijú". čiže ak berieš ATB o 8:00 napríklad, tak probio medzi 10:30-11:00 ideálne.
@pupetko263 presne ao pise
@panelacikova . Probiotika cca 3 hod po ATB.
pridať hylak,atb nadalej
@stanulienkat a čo iné som napísala akože? 🙂
@panelacikova Veď ja som jej písala že presne tak ako píšeš ty.
@stanulienkat aha 🤣 prepáč, som si to zle prečítala