Anhedonia a antidepresíva

domininini
27. máj 2023

Ahojte prosim Vas niektora skusenosti s anhedoniou t. Strata pocitov? Pred 6tyzdnami som sa rano zobudila s brutalnou depresiou, uzkostami a panickymi atakmi 😢😢 ktore mi neprechadzali tak som isla ku psychiatricke pred 3 tyzdnami .. vsetko pekne odznelo, naozaj mam cistu hlavu bez depresii aj sa citim lepsie ale bohuzial co ma trapi najviac ze pocity sa mi stale nevratili 😢 citim sa ako stroj, bez lasky radosti stastia .. moje vnutro je uplne prazdne a nic ma nebavi .. nic ma nenaplna a v nicom nevidim absolutne zmysel 😢 mam deti, muza, domacnost .. o vsetko sa staram, upratujem nezanevrela som na svet citim povinnost voci detom ale vsetko robim preto, lebo si hovorim ze musim aby deti neboli nestastne .. ale vo mne nieje ani naznak radosti z nicoho .. rano sa budim uplne zmatena, aj cez den som, neviem ci nic poriadne zapamatat .. do vsetkeho sa strasne nutim a chcem len spat 😢 co ja som predtym bola energicka zena, plna pocitov lasky .. vsetko ma bavilo a bola som stastna .. a teraz ? Je to strasne .. neviem sa ani doma citit ako doma 😢 beriem SETRALITIN 50mg rano .. 4 dni som brala polku tablety teraz 10dni uz mam celu .. a stale mi nieje tak ako predtym aby som sa citila dibre vo svojej kozi .. prosim mate skusenost/ radu/ nejaku pomoc? Nebavi ma takto zit mam 28r

luccija
27. máj 2023

@domininini na jednej strane napíšeš cítim sa už dobre bez depresii a na druhej toto...
Za tych par dní bránia liekov sa Ti polepšilo, ale ostatné čo píšeš sú prejavy depresie nechuť robiť činnosť, strata pocitov, únava....takže sa liec, terapie, aby si vedela co to spustilo samé od seba to neprišlo asi si sa prepinala, bola unavená, nespokojná, negatívne myslela...
Skôr je dôležité prečo sa Ti to stalo, aby si vedela co zmeniť.Depresia príde, keď nezijes v súlade so sebou a si dlhodobo nešťastná a ani to vedome nemusíš vedieť.
Chce to čas tak po 2*3 m môžeš vidieť reálnejšie výsledky
Hlavne sa do ničoho nenút a nepresiluj a venuj čas aj sebe čítaj, rob čo máš rada

lucia851
27. máj 2023

@domininini na anhedoniu pomáhajú ad valdoxan

domininini
autor
27. máj 2023

@luccija ano lepsie tym ze nemam uzkost ani depresivne stavy ale po emocnej stranke som uplne vyprahnuta 😥 chodim 2x do tyzdna cvicit, inak ma nebavi vobec nic .. chodim ale stale medzi ludi aby som sa doma neutapala lebo doma mi byva najhorsie 😢

luccija
27. máj 2023

@domininini chce to čas držím palce

mergimar
27. máj 2023

@domininini to sa upraví. Tvoje emócie sa vrátia.

creelogic
Autor odpoveď zmazal
Zobraz