Angína, povlak na jazyku, červené hrdlo

lindayaaa
25. aug 2024

Prosim pekne mala som asi angínu pred dvoma týždňami doma liečenu bez atb. Najprv som mala taky biely povlak na jazyku liečila som sa soľou a salviou. Trochu mi to prešlo, uz som si myslela ze kľud. No stale po 2 týždňoch mam nejaké príznaky na jednej strane sa mi zvláštne polyka ale nic hrozne len cítim take akoby teleso trochu aj to ucho.Hrdlo mam iba trochu červené. v lekárni mi dnes robili crp a vyšlo mi 1. no idem na dovolenku neviem ci si mam dat atb? ci su to len dozvuky

barka1
25. aug 2024

@lindayaaa sama sebe ATB? A to sa dá?
Ja by som šla normálne na dovolenku, vsak ti nic nie je. Ale ja nie som na seba prilis citliva a taketo blbosti neriesim.

lindayaaa
autor
25. aug 2024

@barka1 mam doma nevyužité atb z minulého roka co som mala na angínu. Mala som dve balenia využila som jedno. Zistila som to dnes ze ich mam doma este.

zejdlikova
25. aug 2024

@lindayaaa ak máš crp 1 znamená to že nemáš zápal, žiadnu baktériu a teda atb ti nepomôžu. Choď k dr on ti poradí ☺️a možno aj po telefóne

lindayaaa
autor
25. aug 2024

@zejdlikova praveze som odcestovana uz

lindayaaa
autor
25. aug 2024

@zejdlikova len mne robili teraz crp az po10 dnoch od zacatia

zejdlikova
26. aug 2024

@lindayaaa to nevadí v tele už zápal nie je (možno ani vôbec nebol)
Ochrenie môže byť aj vírusového pôvodu a vtedy je CRP nižšie, neboj sa. Moja doktorka dáva antibiotiká tuším až keď je CRP nad 50. Inak je to zbytočné lebo antibiotiká zabijájú baktérie, znižujú zápal v tele nie vírusy.

lindayaaa
autor
26. aug 2024

@zejdlikova nevrati sa mi to spat ked ma to pobolieva?

zejdlikova
26. aug 2024

@lindayaaa treba to preliečiť niečím z lekárne, tam by ti mali vedieť poradiť
Nepoznám toto čo si písala že si liečila soľou a šalviou
Ja používam glimbax sprej(pozor je aj sirup na kloktanie to nie), k tomu aj pastilky.
Ale najlepšie je si nechať poradiť. Ja byť tebou zavolám doktorovi že mám CRP 1 a bolí ma hrdlo že čo si mám na to dať. Ale určite aj v lekárni budú vedieť poradiť

lindayaaa
autor
26. aug 2024

@zejdlikova volala som dal mi atb ale ja neviem ci ich uzivat uz ked to mam 2 tyzdne hoji sa to asi... a to crp..ae zas nechcem aby sa to vratilo 🙈

zejdlikova
26. aug 2024

@lindayaaa fiha no mne by moja doktorka pri tomto crp nedala atb, keby je to spôsobené baktériami mala by si pravdepodobne aj teploty…a na mandliach sa vyskytnú také biele škrvny.
Ale určite rob čo ti povie lekár ak ti to za dva týždne neprešlo samé tak to jednoznačne treba nejak liečiť…ja osobne by som si k tým atb kúpila aj nejaký ten sprej(glibmax, stopangin) alebo pastilky.

lindayaaa
autor
26. aug 2024

@zejdlikova teploty som mala pred tyzdnom ale teraz uz nie tak neviem

zejdlikova
26. aug 2024

@lindayaaa tak daj si tie atb a uvidíš ako to pôjde ☺️a za mňa určite aj nejaké pastilky na zmiernenie bolesti v hrdle

lindayaaa
autor
26. aug 2024

@zejdlikova zas nemam bolesti iba nieco cítim pri ušiach. ja som normalne uz prípad pre dr house😀

zejdlikova
26. aug 2024

@lindayaaa 😂😂 nejaká zazračná choroba. No najlepšie je ísť vždy v prvý deň príznakov k lekárovi a nečakať na nič. Ja som to toto leto trpko oľutovala lebo tiež som čakala, že veď to prejde a bum…zápaľ pľúc a ja som si to zbytočne len predĺžila 🥹tak som sa už poučila

lindayaaa
autor
26. aug 2024

@zejdlikova 🥹🥹🥹ja som myslela ze to doma vylezim.. vsak aj mi je lepsie len hento stale tak neviem co robit ked tam nieje zápal ale zas prechodena choroba ..

zejdlikova
26. aug 2024

@lindayaaa nuž už len tie atb a k tomu niečo ako ten sprej, ak nepomôže jedno pomôže druhé