Dobry den,
mame v pláne kontaktovať aj lekárov ale chcela som sa opytat ci niekto iny s tymto nema skusenost. Manzel je tyzden po narocnej operacii kolena, bol v celkovej narkoze a odvtedy ma neskutocny problem s tetanickymi zachvatmi. Tetania nie je pre neho ziadna novinka, pred 2 rokmi mu ju zistili tak bral dlhodobo magnezium a odvtedy sa mu to len obcas v miernej forme vratilo v obdobi vycerpanosti alebo stresu. Odkedy bol operovany si nevie pomoct, ma navaly tepla/zimy,dychavicnost,trpnu mu koncatiny, busi srdce, ide na neho uzkost. Tym, ze je proviazany k lozku nevie sam sebe pomoct. Predtym mu pomohlo prejst sa a ist na cerstvy vzduch teraz tieto stavy nevie rozchodit. Mohla celkova anestezia zhorsit a vyvolat tieto tetanicke zachvaty este v silnejsej forme ako boli kedysi? Ako mu pomoct aby sa citil lepsie? Vdaka za reakcie
Ja si myslím že nie následkom anestézy ale po psychickej záťaži (operácia) sa mu to zasa ozvalo, poraďte sa s lekárom...
v prvom rade je to stres, mal by si v hlave usporiadat ze je po operacii bude mat bolesti a obmedzi ho to v zivote aspon v najblizsich tyzdnoch drzim palceky
@minenkak praveze nie je. Sami sme ostali prekvapeni ked povedali, ze ho prepustia na 2.den. Znamy lezal tyzden v nemocnci alw to bolo par rokov dozadu a v dnes sa akosi rChlo zbavuju pacientov
Tak treba dávať magnézium,b komplex, a všetko čo mu skôr pomáhalo, pozrieť si dobrý film,počúvať hudbu, čítať knihy
anestezia je extrémna záťaž pre organizmus, takže áno môže.
Samozrejme a hlavne stres,treba dať zas magnézium, však je v nemocnici treba to riešiť s doktorom