Anestézia a zhoršenie tetánie

22. sep 2024

Dobry den,

mame v pláne kontaktovať aj lekárov ale chcela som sa opytat ci niekto iny s tymto nema skusenost. Manzel je tyzden po narocnej operacii kolena, bol v celkovej narkoze a odvtedy ma neskutocny problem s tetanickymi zachvatmi. Tetania nie je pre neho ziadna novinka, pred 2 rokmi mu ju zistili tak bral dlhodobo magnezium a odvtedy sa mu to len obcas v miernej forme vratilo v obdobi vycerpanosti alebo stresu. Odkedy bol operovany si nevie pomoct, ma navaly tepla/zimy,dychavicnost,trpnu mu koncatiny, busi srdce, ide na neho uzkost. Tym, ze je proviazany k lozku nevie sam sebe pomoct. Predtym mu pomohlo prejst sa a ist na cerstvy vzduch teraz tieto stavy nevie rozchodit. Mohla celkova anestezia zhorsit a vyvolat tieto tetanicke zachvaty este v silnejsej forme ako boli kedysi? Ako mu pomoct aby sa citil lepsie? Vdaka za reakcie

minenkak
22. sep 2024

Samozrejme a hlavne stres,treba dať zas magnézium, však je v nemocnici treba to riešiť s doktorom

ada_alica
22. sep 2024

Ja si myslím že nie následkom anestézy ale po psychickej záťaži (operácia) sa mu to zasa ozvalo, poraďte sa s lekárom...

kacena4
22. sep 2024

v prvom rade je to stres, mal by si v hlave usporiadat ze je po operacii bude mat bolesti a obmedzi ho to v zivote aspon v najblizsich tyzdnoch drzim palceky

autor
22. sep 2024

@minenkak praveze nie je. Sami sme ostali prekvapeni ked povedali, ze ho prepustia na 2.den. Znamy lezal tyzden v nemocnci alw to bolo par rokov dozadu a v dnes sa akosi rChlo zbavuju pacientov

minenkak
23. sep 2024

Tak treba dávať magnézium,b komplex, a všetko čo mu skôr pomáhalo, pozrieť si dobrý film,počúvať hudbu, čítať knihy

radulkova
24. sep 2024

anestezia je extrémna záťaž pre organizmus, takže áno môže.