Anestézia a choroba

lellla
15. máj 2023

Ahojte cakama celková anestézia v stredu...mala by som podstúpiť sterilizáciu...všetky potrebné papiere sú v poriadku ale! Samozrejmosťou u mamy sú vždy komplikácie a od minulej stredy som jednoducho ochorela nemám teploty a ani nesoplim ..hrdlo má neskriave ale mám v ňom akoby pocit veľkého tepla a sem tam zakaslem a som uanvena...takže klasika nejaká choroba otázka je že či mi spravia zákrok alebo nie kôli chorobe? Keďže si všetko paltim sama tak nechcem paltit zbytočne 2 krát všetko lebo mi peniaze nepadajú z neba...ak máte skúsenosti prosím napíšte vdaka...a mám to vôbec nahlásiť alebo čo??

huxy
15. máj 2023

Keď je človek chorý, nemal by postúpiť žiaden zákrok. Treba si tam zavolať, vysvetliť a preložiť.

mimi3008
15. máj 2023

@lellla Planovane zakroky v celkovej anesteze sa robia 6 tyzdnov po prekonani respir.infektu. To, co opisujes ty, je taka choroba-nechoroba, ale zdrava na 100% nie si. Uz mas hotove predoepracne vysetrenia? Istotne to treba oznamit. Mohli by to spravit v spinale, ak nie su kontraindikacie na spinalnu anestezu, ale vzdy je riziko, ze spinal "nesadne" a budu ta musiet uspat. Takze toto tiez nie je cesta...

lellla
autor
15. máj 2023

@mimi3008 už mám všetky vyšetrenia spravené ...všetko mám v poriadku aj krvné testy ...budem si musieť asi predsa len zavolať...🤦 Lebo ja som s a sestričky minulý týždeň pri odovzdávaní papierov pýtala a ona mi len povedala nech si dám pozor lebo po antibiotikách nemôžem ešte 2 týždne ost pod nôž...no ale moc a Amy nevyjadrila ku tomu keď by som ATB nemala ..ona tam zastupuje tak mi nič nevie povedať ..preto sa informujeme takto lebo od nej sa moc toho nedozviem

ankare
15. máj 2023

@lellla ak sa cítiš chorá, nechoď.
Mimochodom, nechce sa dať radšej sterilizovat Tvoj chlap? Je to oveľa ľahší zasah u chlapa.

lellla
autor
15. máj 2023

@ankare môj muž je po prekonaní rakoviny semenníkov ...takže od neho to určite nechcem ...po tychto skúsenostiach sa boji lekárov a nútiť ho nebudem ...ďakujem tak asi tam zavolám a preložím to

e1i
15. máj 2023

@lellla urcite prelozit.pri chorobe si anesteziolog nevezme na triko Vas uspavat ak sa jedna o planovany zakrok. Mne napr prekladali op mandli kvoli angine o mesiac. A predoperacne bolo treba nanovo. Lebo tie nemozu byt starsie ako 2t

zuzkavladko
15. máj 2023

Syna mali operovat minuly stvrtok, planovany zakrok v celkovej anesteze. Dva dni pred operaciou sa mu urobila jedna afta v ustach a uz ho odmietli operovat a prelozili nam termin o mesiac. Vsetky predoperacne budeme musiet absolvovat zas. Ked im povies, ze sa necitis dobre, nevezmu ta.

ankare
15. máj 2023

@lellla veľa zdravia Vám prajem!