Ahojte,iba sa chcem opýtať či sa niekto stretol s tým ,že by bral dlhodobo železo a aj tak mal výsledky ešte nižšie poprípade čím to bolo spôsobené
@luciik2111 anémiu môže spôsobiť aj dlhodobé užívanie niektorých liekov. Psychiatrické lieky alebo lieky na epilepsiu.
Keď železo nemá efekt, pravdepodobne je problém do vstrebavanim
@luciik2111 silný menzes, alebo porucha vstrebávania.Po ako dlhej dobe bol kontrolný odber?
Lepšie sa železo vstrebáva z potravín takze pridať do jedálnička brokolicu, špenát, fazulu atd… nekombinovat to s mliečnymi výrobkami, tie znižujú vstrebávajú železa takisto aj vajcia
@eliska13 menzes práve mávam v poriadku,že ani neviem o tom aj pomerne krátko. Odber bol teraz po troch mesiacoch čo som aktívne brala aj železo v tabletach aj tekuté a v strave ani nehovorím a ešte to aj kleslo
@luciik2111 možno treba doplniť aj B
To tiež môže byť dôsledkom nízkeho železa
@luciik2111 treba zistiť z čoho anémia je, či je to samostatné ochorenie alebo príznakom iného ochorenia...ja užívam maltofer, zlepšuje sa to, ale zároveň sa liečim z ochorenia (medzi príznak patrí anémia v mojom prípade)..
@luciik2111 lekar ti nepredpisal nic na doplnenie zeleza? Ja uzivam tardyferon,organizmus mi nevstrebava fe z potravy, bola som na gastre,cakam na vysledky a caka ma?aj kolono. Snad to nebude celiakia.
@snehovakralovna ja beriem maltofer,aj nejaké tekuté železo s tým aj kyselinu listovú občas vitamín c ,b,d robili mi aj kolono aj gastro nič nebolo potvrdené.
Teraz ma caka hematologia nejaké odbery, poprípade infúzie a také neviem presne hlavne najbližší voľný termín mali až o pár týždňov a ja už fungujem dlhší čas na autopilota prespim aj 13h vkuse
@luciik2111 stretol mam znamu s poruchou vstrebavania. Je celiaticka.