Dobrý deň,je tu prosim niekto kdo absolvoval analgosedaciu anestézu počas gastroskopie?Ak áno, tak aký to malo priebeh?Je pravda že ste si nič nepamätali??Nič počas výkonu nevnímali?
@lucia0211 myslím samozrejme, že si nič nepamätám z toho vyšetrenia...
@elenajezova ..a môžem sa opýtať kde vám to robili?Mne to idú robiť kvôli neustálej bolesti žalúdka...
Moja kolegyna robi gastro a kolono skopie.
Anesteziu robia iba v nevyhnutnych pripadoch, ked je pacient hospitalizovany. Inak iba oblbovak, kde to zvladas uplne v pohode, o nicom nevieš.
Svokrovi robila kolono a uplne bez , skeril sa na mňa z lehatka a potom chcel ísť busom 40km.
Otcovi robili s oblbovakom, ale on uz mal aj ine problemy, sanitar ho doviezol k autu a mama odviezla domov.
Takze doprovod potrebujes
@lucia0211 v Bojniciach v nemocnici.
@lucia0211 a áno, musí byť na to dôvod, aby robili a tej analgosedácii. Mne to robili v rámci jednodňovej chirurgie. Samozrejme s predoperačnými vyšetreniami.
@elenajezova ...pri analgosedacej nemusí byť predoperačné..pri celkovej anestéze musí byť.vy ste teda mala celkovú asi..
@lucia0211 ....ahojte...tak už to mám za sebou a poviem vám, úplne zbytočne som sa bála 🙂 nič z toho čo a ako mi robili si nepamätám,len to ako mi pichli sedatíva a analgetiká do žily🙂 takže každému čo sa bojí ako som sa bála ja, odporúčam analgosedaciu anestézu...je lepšia ako celková u ktorej môžu nastať nežiaduce účinky neskôr a hlavne odporúčam gastroenterologicke centrum v Ružinovskej poliklinike... sú úžasný, prístup a všetko 🙂
@elenajezova Prosím Vás kde ste boli, kde vám to dávali ja by som chcela potrebujem koloskopiu, no neviem sa nikde dopátrať či v Košiciach niekde dávaju analgosedáciu
@lucia1536 to nie je úplne pravda. Každý pacient je iný, niekomu je aj po midazolame zle celý deň, iný človek vstane a odíde veselo po svojich. Nedá sa to paušalizovať. Okrem toho každý reaguje inak. Zažila som už ľudí, ktorí boli po miernej analgo sedací agresívni, metali sa, nespolupracovali, dvíhali sa z lôžka, kopali, jeden pán nás dokonca začal bit, iných ľudí zas aj mala dávka dokáže úplne vypnúť a treba ich budit. Keď pôjdem na kolonoskopiu nechcem sa nenechať vôbec prispat, jednak chcem vidieť, čo v tom čreve je a potom nechcem vyvádzať.
@lucia0211 ja som mala počas kolonoskopie a naozaj si absolútne nič nepamätám.