Amoksiklav a nauzea

7. mar 2022

Pekný večer, dnes som začala brať atb Amoksiklav ale je mi po nich strašne tažko na žalúdku, celý deň pocit na vracanie.😫 Dá sa tomu nejako predísť ? Neviem či to nejako pretrpieť ešte 4 dni 🤷🏻‍♀️ alebo zmeniť za iné atb.

lenuska9999
8. mar 2022

Berieš probiotika ? Pri antibiotikach treba stále brat aj probiotika. Najlepšie 2 hodiny pred

autor
8. mar 2022

@lenuska9999 nebrala som 😕 zajtra vezmem

sandyan
8. mar 2022

S tymi antibiotikami nemame ani my dobre skusenosti s priatelom,presne to co opisujes..priatelovi bolo tak zle,ze ich nedokazal dobrat cele,a to uzival aj probiotika

panelacikova
8. mar 2022

probiotika 2x denne s rozostupom aspoň 2-3 hodiny od ATB (inak ich účinok ATB zničia). ak máš omeprazol (helicid) či inú ochranu žalúdka, pomôže to, ak si dáš cca 30-60 minút pred užitím ATB (ak nemáš, obvodný lekár nemá problém predpísať, myslím si...) no a diétku. absolútne, ak sa dá, vylúčiť mliečne výrobky počas používania ATB. no a to je tak všetko. a vydrž to dobrať, pretože inak sa stanú baktérie v tvojom tele na konkrétne ATB rezistentné a nabudúce ti nezaberú...

cacianka
8. mar 2022

Pred rokmi som dostala infoy že atb sú 3 línie.
Mňa po 1 druhu bolel žalúdok, MUDr zmenila.
Potom som po čase brala iné atb, obrovský vysyp, brutál alergická reakcia, 10 dní v nemocnici
Takže mi robili testy a tieto reakcie sa potvrdili.
Na 1 líniu nemám problem. Na 2 áno.
Takže k MUDr a zmeniť, doplnky ok, ale ak je problém, iba maskujú a žalúdok sa aj tak trápi.

sszuzu8
8. mar 2022

Mala som to tak isto. Alergia?

janulka1802
8. mar 2022

Ja som ich minule nedobrala... Nezvládla som to v polovici. Brala som aj dvojnásobnú dávku probiotík, ale ten žalúdok. Hrozné to bolo.

autor
8. mar 2022

@sszuzu8 vraj je to nežiaduci účinok, alergia by asi bola horšia, dnes som už nevzala

autor
8. mar 2022

@janulka1802 ani ja som dnes už nevzala 🤢, brali ste aj nejake iné atb potom ? Ja by som chcela nasadiť druhé ale neviem či už dnes alebo počkať do zajtra

autor
8. mar 2022

@cacianka tiež si myslim, nebudem sa s tým nasilu trápiť, radšej nejaké čo znesiem

janulka1802
8. mar 2022

Nie, nebrala, ale správne by liečba mala byť ukončená.

ankare
8. mar 2022

Ano, raz som zvracala, ale to asi preto, lebo som malo jedla,keďže mi nechutilo jesť. Keď som sa snažila normálne jesť, už mi z nich spatne nebolo.
Skoré uzdravenie!

cacianka
9. mar 2022

To ti musí predpísať a ona ti povie ako a kedy pauza a nové.
Asi 12 hodín odstup.
Naozaj sa netráp, mne brutál ospamox reagoval !
V dokladoch si nosím kartičku kde som napísala čo môžem a čo nie, keby idem k lekárom nech nezabudnem a nepomýlil sa. U obvodnej mám na karte červeným napísané Alergia Ospamox a poznámku že tie druhé žalúdok