žienky potrebbovala by som poradiť.už od prvej menštruacie som mala nepravidelny cyklus.pohyboval sa biedne tak raz za pol roka.ked sme chceli s manželom dieťatko zistili mi anovulaciu.po liečbe som otehotnela adnes mame 2krasne deti. mám pomaly 30rokov amenzes sa vobec neumudril.Bez liečby nedostanem menzes.Chcela by som vedieť či to bude takto navždy alebo sa može stať žeby sa to moje telo po rokoch umudrilo?Má niektora stakym to niečim skusenosti ?dakujem lebo sa niekedy cítim ako neplnohodnotná žena aj ked mam 2krásne detičky
neboj,ty určite detičkiy mať budeš.ked ja ich mam s mojou biednou menštruaciou.Sú obe krásne a zdrave .k otehotneniu mi pomohol klostilbegit _lieky ktore mi vyvolali ovuláciu.No ale teraz ked už deti neplánujem tak mi ginekologička stále núka antikoncepciu 😖 ale ja som sa jej už nabrala dosť aneviem si predstaviť ,ze budem na antike do prechodu
Aj mne ju stale nuka, ale hoci este deticky neplanujem, tak ju uzivat nechcem. Uzivala som ju rok a potom boli moje vajecniky este viac necinne. Je to zvlastne, ale niekedy normalne zavidim zenam, co maju cyklus ako hodinky. Nerozumiem mojmu telu a pri tak nepravidelnom cykle sa to asi ani nenaucim 😒
to že som sa svojej doktorky pýtala ,či by mi pomohlo niečo prirodné aona ,že pochybuje.nechcem zase pchat peniaze do niečoho neúčinneho.momentalne beriem duphaston ale len na pol roka apotom neviem zase co bude somnou.
Mne po 10 r brania HA , tehu,porode znova haprovala menštruacia. Lieky uz som nechcela,hlavne kvoli žilovym ochoreniam v rodine a ako kamoške zblblo cele telo po HA naplastiach až skončila na liekoch na srdce a po vysadeni naplasti sa jej nastastie vsetko upravilo a par znamych s trombozou po HA.
Pomohla mi prirodna liecba uplne bez neziaducich vedlajsich ucinkov, prave naopak.
Uz stvrty rok pouzivam Pijavice lekarske a menštruaciu mam pravidelne ako nikdy a bez bolesti a PMS.
Pvovodne som to zacala brat na krcove zily,ale takto mi to popritom pomohlo.
🙂
@ematko29 Mne lekari sposobili sekundarnu amenoreu tym, ze mi po porode zostali zvysky a museli mi robit kyretaz. Tu mi spravili tak silno, ze som takmer 3 roky nedostala menzes. Ked uz vyskusali vsetko mozne, dali mi na rok vnutromaternicove teliesko a menzes konecne prisiel a chodi pravidelne. Dokonca som aj po jeho vybrani otehotnela, no skoncilo to MA. Lieky odmietam, pijem caje (alchemilku a zmes byliniek - vitex, pakost, medovka, ...) a tie pomahaju. Plus beriem vitaminy E a B. Antikoncepciu nikdy viac.
@ematko29 Ma sa pit po menzesi do ovulacie alchemilka 3-krát denne. Po ovulách piť čaj z týchto bylinek (čaj na podporu tvorby žltého telieska):
alchemilka obycajna / alchemilla xanthochlora 50g
vitex jahnaci / vitex agnus castus 50g
rebricek obycajny- kvety / achillea milefolium 30g
pakost smradlavy / geranium robertianum 40g
medovka lekarska / melissa officinalis 30g
Dávajú sa 2 čajové lyžičky do šálky na 200ml vody, 10-15 min. nechať luhovať. Čaj treba piť 2- 3x denne v 2pol. cyklu, teda od začiatku ovulky po začiatok mrchy.
super dakujem ťi,určite to vyskušam.aj ked bylinkám som velmi nedôverovala ale musiom vyskušať čo iné mi ostáva.ešte otázka,tie ostatne bylinky okrem alchemilky sa zmiešajúspolu?apotom sa davaju 2lyžičky z toho byluhovať?afinančne koľko približne ma to vyjde?
@ematko29 Do ovulky pijem alchemilku sackovu. Po ovulke pijem tu zmes (alchemilak, vitex, rebricek, pakost a medovka). Namiesali mi to v lekarni, len z vitexom bol problem. Ten nemohli zohnat. Ja som ho zohnala cez net a kedze byvam kusok od CR, tak som si pren do CR isla. Z tej zmesky si davam potom dve cajove lyzicky a luhujem. Pijem ho az do mrsky. Vyjde tusim do 10eur (neviem, nepamatam, ale skor menej). Inak bylinky sa daju zohnat aj v specialnych obchodoch.
dakujem ešte raz,určite to skusim. 🙂
Ahojte, ja mám problém s pravidelnou menštruáciu. Dlho som užívala Duphaston no po jeho vysadení sa problém vrátil a posledný rok som nemenštruovala vôbec. Tak som začala hľadať a v obchode som sa náhodou stavila v uličke s bio výrobkami a do oka mi padol Spojový estrogén a po týždňovom som konečne dostala prvú menštruáciu, veľmi sa z toho teším. Dúfam že mi to bude pomáhať ďalej. Ak Vás to zaujíma budem si robiť zápisky o jednotlivých cykloch a hodím tu info. Majte sa kočky. 😉
AHOJTE mám amenoreu a veľmi túžim po dieťatku.čakam na hormonálnu liečbu budem môcť ešte otehotnieť?Mam pocit ze to nezvládnem v poslednej dobe je toho na mňa veľa ☹ mám 29 rokov.Od 14 som mala častý a dlhy menzes antikoncepcia 2 roky nula bodov, pred 3 rokmi ma opakovane liečili noretysteronom a duphastonom čím mi na chvíľu upravili dĺžku cyklu s 18 dňového na 31 dňový.Po liečbe som bola opäť na začiatku.A za posledný rok som mala menzes iba 6 krát.K lekárovi ma dohnali návaly nočné budenie potenie a nekonečná únava a pred mesiacom som sa dozvedela ze som v prechode opakovane testy to potvrdzuju.Neviete mi povedať čo su odbery Protilatky proti ovariu? ☹
Ahojte takže do prechodu som sa nedostala len tak.Vzala som to do vlastných rúk a žiadala testy vyšetrenia a stále do kola a prišli sme na to že mám hemochromatozu samozrejme neliecenu čo vyústilo až do tohoto stadia.Nedajte sa odbiť antikoncepciou žiadajte viac ide o vaše zdravie.Mna mali lekári za hypochondra (nepravidelný menzes-stres,bolesti brucha-stres...vsetko pripisovali stresu) a kde som skončila?Pečeň ako alkoholik,ďalšie orgány poškodené a hlavne neplodnosť ☹
Ahoj, ja mam podobny problem. Interval medzi menstruaciami je aj dva mesiace. Zatial deticky nemam, tak dufam, ze ich raz budem mat. Tiez som z toho zufala pretoze cely zivot som v napati ci menzes dostanem alebo nedostanem. Som vzdy prekvapena ked pride sam od seba 😀