Dobrý den, zaujímali by ma vaše pozitívne a negatívne skúsenosti s týmito AD. Doteraz som brala eliceu/escilopram, ale nakoľko som po nich bola veľmi unavená a stále som spala, od budúceho týždňa mám prejsť na alventu 75. Zaujíma ma hlavne to, či vás tento liek nakopol a či ste mali nejaké nežiaduce účinky. Mám obavy z toho čo som čítala na pribalovom letáku a tiaz z toho, že nie len že pomôže na úzkosti ale nebudem vedieť mať ani radosť. Za všetky skúsenosti ďakujem.
@petkasaurus to si ma potešila. A nevypadavali ti vlasy a nepribrala si?
Mne robila veľmi zle, bola som ako zmyslov zbavená. Vyvadzala som také veci, že som rada ze zijem
@janka_23 čo napriklad
Aj mne veľmi pomáha, beriem ju pár rokov, najprv mi skúšali 2 rôzne iné lieky, až toto zabralo. 🙏 Ja som cítila úzkosť už nonstop. Budila som sa s ňou. K tomu beriem ešte spitomin. Nie som ospalá. Ale pri dávke 150 mg mi ju doktorka musela znížiť na 75, pretože som mala vysoký tlak. Hoci sa liečim na tlak, aj tak som mala vysoký a zle som sa cítila. Tá polovičná dávka mi stačí.
@tmavovlaskakatka vedela si sa aj tešiť.?alebo skôr bez emócií?
A ešte k tomu priberaniu, ja som pribrala až posledný 1,5 rok, ale menej sme sa hýbali, viac sme sedeli doma. A zrejme sme aj viacej jedli. Zo začiatku som si držala váhu. Asi 5 kg som pribrala. To nie je na mne ani vidieť.
No, na niektoré veci reagujem divne pokojne, ale som za to rada, lebo mňa predtým vyplašilo aj buchnutie dverí. Takže konečne mám aký taký pokoj v duši. Teraz som musela dosť s deťmi chodiť po lekároch a teda ma to tak nestresovalo ako predtým. Čo je dobre, lebo sa to prenáša aj na druhých, keď je niekto nervozny. Viem sa aj tešiť, aj mať radosť, aj maličkosti mi vedia urobiť radosť. Aj sa veľa smejem.
@tmavovlaskakatka Katka ďakujem ti veľmi pekne, upokojila si ma, tak to skúsim. Mne pomohla ta elicea, ale zasa nevýhoda je, že by som len spala a potom sa menej hýbem.
Ja tak isto ako katka, mozno 5kg kvoli nehybaniu sa... Vypadavanie vlasov žiadne, viem sa aj tesit, este viac ;)
Ja som mala hrozne stavy, halucinácie vyvadzala som ako zmyslov zbavená. Bolo to hrozne obdobie pre mňa aj moje okolie. Tie scény co som navyrabala boli hrozne
Ja som brala viac nez 7 mesiacov rano 150mg a naobed 75mg + 37.5 mg nepomahali ako mali mam teraz ine ine. Ake ziadne vedlajsie ucinky ani vlasy nepadali ani nic take
@janka_23 to je hrozne , našťastie už to máš za sebou. Ja ju predsa skúsim
Jasne, skus. Je to veľmi individuálne, mne proste nesadla.
Este chcem dodať k tomu pribratiu.. Podla mna k tomu prispelo aj to, ze clovek je v psych. pohode a chuti mu jest.. Ja som vzdy bola velmi chuda, takze mne to aj prospelo.. Takze ako som sa troska nehybala, vaha isla hore, ale nie moc, ale ja som bola aj rada.
@petkasaurus ja som sa pri elicea nehýbala, kvôli tej hroznej unave
Ahoj, alventu beriem na úzkosti, 150 mg rano, k tomu mám aj Tebocan (ginko na predpis) som ok, pomohlo, som šťastnejšia, šport, plány ...ja mam pritom zápchu, a to mi veľmi vadí. Nepribrala som nič, skôr mi nechutilo jesť na začiatku. V Decembri bude rok čo to beriem.
Ahoj. Ako sa ti dari? Nasla som tento tvoj prispevok a zaujima ma ako to dopadlo kedze tiez musim menit za alventu a velmi sa bojim :(
@marikadenisa alventa je oveľa lepšia. Občas sice bývam unavená ale inak sa cítim fajn.
A ta zmena zo dna na den ako prebehla? Kolko trval nastup? Dakujem
Ahojte. pri brani lieku ste nemali take trhanie svalov?
Ja to beriem tyzden a zacalo mi trhat.
ja beriem alventu už pár rokov ale nerobí mi žiadne problémy , dokonca mi pôsobí skôr ako nechuť k jedeniu čo je pre mna aj dôlezité
@petkasaurus beries alventu este stale ako sa mas?
@donuliena ahoj, beriem ju stale a aj s nou zostarnem asi ;) mne tento liek sadol
@petkasaurus ja tiez vratila som sa k nej po troch tyzdnoch a uz menit nebudem 🙂
Ahoj ako sa mas casom? Ja som tiez musela prejst z Elicey na Alventu. Presne koli unave... Cele sni som bola ako omacka z nrj. Ale prvotne mi vynikajuco pomohla, 4mesiace som jubrala. Ta unava nastala az potom. Teraz beriem tyzden alventutak som zvedava asponmesiac, a uvidim ako bude.zatial ok, klop, klop😊
@petkasaurus stale beries 150mg?
Ahojte baby,dr.mi predpisala Alventu,mam taku intimnu otazku-ovplyvnili tieto AD vas milostny zivot,resp.schopnost dosiahnut orgazmus?
Ahoj, beriem ju 5ty rok a som za nu vdacna.. Neziaduce uciky asi prve 4 dni, max tyzden, ze mi drkorali zuby a zvacsili sa zrenicky, ale to si nikto nevsimol cuduj sa svete.. Beriem 150 mg kvoli uzkostiam, ale pamatam si, ze aj 75 mi uz ucinkovala, len lekarka trva na 150mg..ona aktivizuje, takze ospala nebudes.