Alopecia areata

olivieros
26. apr 2022

dobrý deň, trpím alopéciou areata, v januári mi boli vybraté mandle, pretože sa v nich našlo ložisko zápalu, čo mohlo byť potenciálnou príčinou tohto problému. Je koniec apríla a vlasy padajú dalej. Je ešte skoro po vybratí, alebo to teda v mandliach nebolo, máte s tým niekto skúsenosti? ďakujem za odpoveď.

tenerifka
26. apr 2022

@olivieros jedna znama mi spominala, ze prisla o polovicu vlasov kvoli zapalu v zuboch, dovtedy som o niecom takom nepocula, liecila sa dlho, ale preslo to

marcellka32
26. apr 2022

Štítna žľaza sa vyšetruje ako prvá pri alopecii, potom tricholog, gynekológ, zubár

olivieros
autor
26. apr 2022

@tenerifka dobrý deň viete mi povedať cca. ako sa liečila po odstránení toho zápalu a ako dlho to trvalo?

tenerifka
26. apr 2022

@olivieros viem, ze brala dlhodobo atb, viac neviem, nie je to kamoska, ale lentak sme sa stretli a prehodili slovo

alexandra2010
26. apr 2022

ahoj. Dcerka 11 rocna mala silny stresovy faktor a vypadli jej vlasy kruhovo na dvoch miestach. Kozna nam dala na par dni kortikoidny krem, musela uzivat B komplex, Selen a Zinok, ja som zvysila C a D vitamin a urobila tinkturu zo zihlavy. Su to nervy a plac, predsa sme zeny ale po pol roku mala uz jemne vlasy a kratko na to sa uz nedalo vidiet.
Davaj pozor ci nemas bakteriu v tele (aj atypicka bakteria napr Chlamydie mozu byt), ked ano, treba aj antibiotika a potom tie vitaminy.

taktotedanie
6. máj 2022

Absolvujte aj ocne vysetrenie..niekedy nerozpoznane dioptrie hlavne cylindricka korekcia - dlho neriesena moze sposobovat tieto problemy

falbala132
6. máj 2022

@alexandra2010 teraz ako to citam, som si uvedomila, ze minule som si vsimla na sefovi, ze ma na hlave asi druhy mesiac tiez take 2 akoby vykosene kruhy asi 5 cm priemeru, ktore tam predtym nemal. toto je zaujimavy poznatok, tiez je vo velkom strese v poslednej dobe.

olivieros
autor
7. máj 2022

@taktotedanie to už mám absolvované, je to v poriadku, ja som chcela len vedieť, či 3 mesiace po vybratí zápalových mandlí je ešte skoro aby sa tie vlasy dali do poriadku alebo mám pátrať po inej príčine teda?

laurita285
7. máj 2022

@olivieros je to skoro, trvá to približne 6 mesiacov kým sa obnoví rast vlasov, plus cca 4 týždne trvá kým vyjdu na pokožku...

olivieros
autor
7. máj 2022

@laurita285 diky, potesila si, a to ze vlasy este po vybere padaju, to je normalne ci nie?

luluca619
13. máj 2022

Určite počkaj, naozaj by bolo príliš skoro robiť závery, rastový cyklus vlasu má svoje fázy. Keby náhodou aj o nejaký čas nič, viem o jednej žene, ktorej po 6 rokoch konečne začali rásť vlasy. Ale netrvalo to ani týždeň, ani dva. Môžeme sa potom spojiť. Verím ale, že to nebude potrebné a onedlho sa už budeš tešiť z rastúcich vlasov 🙂

nerika
14. aug 2024

@olivieros dobry deň, môj partner je tiez má problémy s alopéciou. Je teraz liečená na zvýšenú hodnotu Asla. Čo Vám pomohlo? Dakujem za odpoveď.