dobrý deň, trpím alopéciou areata, v januári mi boli vybraté mandle, pretože sa v nich našlo ložisko zápalu, čo mohlo byť potenciálnou príčinou tohto problému. Je koniec apríla a vlasy padajú dalej. Je ešte skoro po vybratí, alebo to teda v mandliach nebolo, máte s tým niekto skúsenosti? ďakujem za odpoveď.
Štítna žľaza sa vyšetruje ako prvá pri alopecii, potom tricholog, gynekológ, zubár
ahoj. Dcerka 11 rocna mala silny stresovy faktor a vypadli jej vlasy kruhovo na dvoch miestach. Kozna nam dala na par dni kortikoidny krem, musela uzivat B komplex, Selen a Zinok, ja som zvysila C a D vitamin a urobila tinkturu zo zihlavy. Su to nervy a plac, predsa sme zeny ale po pol roku mala uz jemne vlasy a kratko na to sa uz nedalo vidiet.
Davaj pozor ci nemas bakteriu v tele (aj atypicka bakteria napr Chlamydie mozu byt), ked ano, treba aj antibiotika a potom tie vitaminy.
Absolvujte aj ocne vysetrenie..niekedy nerozpoznane dioptrie hlavne cylindricka korekcia - dlho neriesena moze sposobovat tieto problemy
@alexandra2010 teraz ako to citam, som si uvedomila, ze minule som si vsimla na sefovi, ze ma na hlave asi druhy mesiac tiez take 2 akoby vykosene kruhy asi 5 cm priemeru, ktore tam predtym nemal. toto je zaujimavy poznatok, tiez je vo velkom strese v poslednej dobe.
@taktotedanie to už mám absolvované, je to v poriadku, ja som chcela len vedieť, či 3 mesiace po vybratí zápalových mandlí je ešte skoro aby sa tie vlasy dali do poriadku alebo mám pátrať po inej príčine teda?
@olivieros je to skoro, trvá to približne 6 mesiacov kým sa obnoví rast vlasov, plus cca 4 týždne trvá kým vyjdu na pokožku...
@laurita285 diky, potesila si, a to ze vlasy este po vybere padaju, to je normalne ci nie?
Určite počkaj, naozaj by bolo príliš skoro robiť závery, rastový cyklus vlasu má svoje fázy. Keby náhodou aj o nejaký čas nič, viem o jednej žene, ktorej po 6 rokoch konečne začali rásť vlasy. Ale netrvalo to ani týždeň, ani dva. Môžeme sa potom spojiť. Verím ale, že to nebude potrebné a onedlho sa už budeš tešiť z rastúcich vlasov 🙂
@olivieros jedna znama mi spominala, ze prisla o polovicu vlasov kvoli zapalu v zuboch, dovtedy som o niecom takom nepocula, liecila sa dlho, ale preslo to