Ahojte, prišli ste na možné hlavné ochorenie, ktoré spôsobovalo čiastočnú Alopéciu?
Najčastejšia je štítna žľaza, ale aj celiakia, očné, zubné, reumatické ochorenie, lupus, zvýšená produkcia testosterónu a iných hormónov v tele. Rôzne mikróby a iné. Nechcem liečiť iba vypadnuté kolesá v hlave a neriešiť podstatu tejto straty vlasov.
Prosím ak niekto už má diagnostikované ochorenie a následne začatú liečbu a dorástli mu vlasy, budem šťastná za každú dobrú radu.
Ďakujem.
ahoj, moja dcéra má 4 rokov celiakiu, ekzém. V 12 rokoch jej ekzém ustúpil, a začali sa jej rohovatieť nechty, dva roky sme riešili nechty - na nič neprišli, a teraz v 14 rokoch jej začali vypadávať vlasy - alopécia, od 09/22 do teraz jej nenarástli žiadne vlasy. Na kožnom jej dala vodičku, a čakáme na vyšetrenie na trichologickej ambulancii.
@jana_303 tak my sme boli všade od toho septembra, reumatolog, kradiolog, endokrinolog, gastro, zubné, očné, krčné, sono brucha, plúc, nechtová ambulancia, kožné, biolologická ambulanicia - či to nieje psoriaza, alergolog. Počkám na to trichologické vyšetrenie. A ty máš problém? ako dlho?
@8611 boli sme na trichológii v Martine v apríli 2023, myslela som si že jej tam urobia nejaký rozbor vlasov, pozrela jej tie ložiská lupou a dala jej metihionín, a beloderm natierať na holé miesta, teraz v októbri sme boli zas na kontrole, nechala jej ten methionín, aj beloderm a mám jej vtierať minorgu 5 % / toto neviem či budem dávať, odporúča sa od 18 a nezdá sa mi to podľa recenzií /, začali jej rásť nové vlasy, teraz v septembri, takže rok po prvom ložisku, dávam je stále nejaké vitamíny, striedam ich, od zinok, selén, biotín, kyselinu listovú, B12, D, C . A pije keratín od Duolife - už má 4 fľašu,