Alkohol/zábava po pôrode

19. nov 2023

Ahojte mamičky. Len zo zvedavosti- akú dobu po pôrode ste si dali pohárik? Alebo v akom veku dieťaťa ste sa išli niekam zabaviť a vypili si? Mala som strašne rada zábavu, vyhodenie z kopýtka… a teraz mi to aj chýba. No proste blokuje ma to, že som mama a nemala by som sa ožierať. Chvílu po pôrode som si dala jedno pivo (malý bol na umelom mliečku,lebo som svojho moc nemala. Keby kojím určite si nedám). Momentálne je stále na UM, občas mu dám
prso a mám skrátka chuť na nejaký pohárik vínka aspoň keď by si dal mlliečko a išiel by spať na tie 3 hodinky… no fakt mám z toho rešpekt a strach. A čo vy? Ako to máte?

autor
19. nov 2023

Zabudla som dodať, že po tom 1 pive som mala výčitky. Mám proste zafixované, že teraz ako matka by som vôbec nemala alkohol piť.

jesenzima
19. nov 2023

Ja som na zábavy nechodila, ale pivo alebo víno som si dala aj keď som dojčila, samozrejme s mierou ... Deti mám zdravé, nijakú ujmu to nezanechalo. ...

petronellla87
19. nov 2023

Ja som prvykrat bola asi dva mesiace po porode na oslave, krstniatko malo vtedy rok. Dala som si teda po dlhom case jeden poharik a normalne som bola z neho nastekana😂

svetlonos
19. nov 2023

Ked kojim nepijem, ked party tak nez deti, teda buducu plánujem na 2025😁

anavixy
19. nov 2023

To zalezi len od toho aky vplyv ma na teba alkohol resp. v akom mnozstve to bude. Pokial si das “na chut”, tak to nema nic s tym ci mozes alebo nemozes ked si matka, dokonca aj pri dojceni si mozes dat pohar vina/piva, je to len o tom aby si bola schopna sa adekvatne postarat o svoje dieta, aby si nemala spomalene reflexy, mysel, proste aby si vedela reagovat aj v pripade napr dusenia atd, proste aby si ho neohrozila. Takze pokial sa neopijes pod obraz a v takom stave sa budes starat o dieta, tak si kludne daj, ak to potrebujes/chces. Ja som nepila myslim presne rok a mesiac, az potom na vianocnom vecierku som si dala moje oblubene sampanske 🤤a celkovo si dam nieco mozno 2-3x do roka s kamoskami. Inokedy nemam prilezitost ani potrebu 😬 hlavne tu prilezitost 😄

viestta
19. nov 2023

Ked som sa stala matkou, neprestala som byt clovekom, takze sice to stalo viac organizacie ako zariadit aby bolo dieta opatrene ale nesedeli sme len doma a nekukali v kuse do postielky. Ked som nekojila, tak sem tam sa aj male pivo alebo pohar vina udiali, ked bola prilezitost.

bagerka
19. nov 2023

Mňa môj "vyhnal" na party do Prahy, po 4 mesiacoch, vypila som asi 5 koktailov. Z tej sobotnej noci som bola unavená ešte v stredu .ale padlo to fajn

lucia13022023
19. nov 2023

Ja osobne som to mala vždy tak, že keď som si vypila aj malo, bolo mi zle ešte 3 dní potom🤣 co pri malom sú neveim prestaviť, bolo to ťažké keď som bola bezdetna a nie to ešte teraz.
Ale vonku večer som bola, len s tým ze som nepila asi v pol roku, neviem nepamätám si.

angelous1991
19. nov 2023

Ja som šla 3 mesiace po pôrode na Štefansku zábavu s manželom za partiou . Ani som toľko nevypila ako som sa opila 😂 prišla som o polnoci domov a potom som dlho dlho nebola . Prišla som na to že tak ako mi to chýbalo je môj život už inde a aj tak som stále myslela na bábätko a že chcem domov ísť za ním .

lujza123
19. nov 2023

Prvý krát ked mala dcéra 2 mesiace šli sme s jej otcom von asi na dve hodiny, večera + pohár vina, aj ked som sa na to tešila necítila som sa dobre, stále som sa strachovala ze co dieťa. Potom som sla s kamoškami večer von na 3 hod. až ked mala dcérka 7 mesiacov, to už bola s tými pohode a užila si to.
Celkovo som ten prvý rok jej života pila iba pár krát a veľmi decentne (naozaj max 2 piva), s kojenim som to riešila tak ze som si odsala a nazbierala mlieko dopredu a dala jej také. Moje “alko” mlieko po pití som len odsala a vyliala preč, kojila som ju až na druhý deň ked som sa vyspala, najedla, cca tých 12 hod od pitia

queen_mary
19. nov 2023

Ja som tiez party zivel, mam rada party, oslavy. Ale po porodoch mi byva z alkoholu hrozne. Prvykrat po druhom som bola po 2 mesiacoch na noc s kamoskami v jednom hoteli. A uz si teda dvakrat rozmyslim, ci mi to za to atoji, lebo tie stavy rano aj po 3 poharoch vina alebo aperolu mam hrozne.

zuzanka.zuzu
19. nov 2023

tu sú baby čo pijú aj keď koja, takže ako nekojaca si kľudne ulej 😉

2006_1211
19. nov 2023

Od pôrodu ma napne aj z ústnej vody takže žiadny alkohol a pri tejto únave a povinnostiach by som na zábavu ani nepomyslela, nechýba mi to, uvedomujem si ze už som dospela do toho veku keď zábavu a alkohol nepotrebujem a prvoradá je dcéra

rebrambora
19. nov 2023

Kebyze som nekojila, tak asi dva tyzdne po porode 😅
Prve tri mesiace som nikde nebola, odsat sa mi nedalo, takze to tiez neprichadzalo do uvahy. Potom som sla do prace, mlieko sa mi prestalo tvorit, cize presne vtedy. Odvtedy sme boli von najprv raz do mesiaca, od pol roka dva-krat.

marianarem
19. nov 2023

Ja som si dala alkohol tusim 2m po porode, maly nebol kojeny. Predtym som vobec nemala chut, ani trochu - nebolo mi po porode najlepsie a v takych stavoch nemam na alkohol ani pomyslenie. V podstate sa musim citit ako-tak dobre, aby som si dala. No a ten prvy rok po porode bola tolerancia alkoholu tak pol deci vina takze to bolo cele moje pitie 🙂 Vacsie mnozstvo mi uz stupalo do hlavy. Ja to nemam tak, ze ako mama by som nemala vobec pit, ale davam si len tolko, aby som to v podstate vobec necitila. Nechcem byt v nejakom zmenenom stave, davam si len na chut.