Ahojte, mám doma silného alergika. Asi tri mesiace dozadu sme sa sťahovali a jeho stav sa výrazne zhoršil. Je možné, že to je zmenou prostredia a kvalitou vzduchu v byte? Neviete mi niečo odporučiť?
@pininka Aha, tak to som netušila, že aj stres to môže ovplyvniť. Môj syn ešte síce nemá toľko rokov, aby nejak intenzívne zažíval stres, skôr sa asi prikláňam k čistote vzduchu v byte. Čítala som články, v ktorých odporúčajú čističky vzduchu, vraj to je super vec a naozaj funguje. Asi to skúsim. Tak ma napadlo, že si nájdem stránku, kde testujú čističky podľa ceny, kvality atď. Našla som https://vas-pomocnik.cz/cisticky-vzduchu/ a odtiaľto som vybrala Sharp FP F30EUH. Nemáš skúsenosť s čističkou vzduchu ? Alebo hocikto mi môžete poradiť.
@adelakom12 žiaľ nemám s tým skusenost. Ono deti môžu aj ako úplne malinké zažiť stres,lebo vnímajú svoje okolie a keď vidia že sú zrazu niekde inde môže to byť pre nich stres, ale nie vo forme nejakej traumy zasa.
Sestrin synček je alergik, viem že to riešili s lekárom a on im odporučil vyskúšať čističku vzduchu, neviem značku ani čo, ale synovcovi sa zmiernili prejavy.
@adelakom12 zial, stres je hlavnym spustacom alergii. Sama som alergik a viem, ze ked som mala stresove obdobie, tak sa mi hned objavili nove potravinove alergie. Dalsia vec je zivotne prostredie. Ak ste sa stahovali z dediny do mesta, tak tam je vyrazne horsie ovzdusie. Ak z mesta na dedinu, tam je zase viac pelov... Je tazke povedat, co je horsie, je to asi dost individualne. Ja teraz byvam v BE, kde je ovela vlhkejsi vzduch, alergie sa mi zlepsili. Ale viem aj o ludoch, ktori sa sem prestahovali a vyrazne sa im pohorsilo...
Môže to byť, niektorí ťažko reagujú na zmenu, aj stres môže zhoršiť alergiu.