Zdravím! Môj problém začal od včera večera, keď som sa začala neskutočne svrbieť, od pokožky hlavy až po celé telo…, snažila som sa to nejak eliminovať studenou sprchou. Ráno keď som vstala, bola som neskutočne vysypaná, ihneď som skončila na imunoalergológii, kde mi podali HTC 100mg i. v. a Dithiaden 1 amp i.m., po 2 hod. to ustúpilo, bola som v poriadku, večer okolo 21:00 som sa znovu vyspala, tzv. nepravidelné mapovité urtriky svetločervenej farby, volali sme záchranu zdravotnú službu, kde ma priviezli na kožnú príjmovú ambulanciu, podali mi 400mg liek. inj., ale nemuseli ma nanešťastie hospitalizovať. Povedali mi, že musím užívať Medrol, Antihistaminiká a sprísniť diétu, vraj došlo k diétnej chybe. Mám síce HIT a taktiež alergiu na laktózu, ale takéto problémy som nikdy s potravinami nemala... Síce, i keď v detstve som prekonala akútnu žihlavku a rôzne iné choroby ako ovočie kiahne, impetigo, vírusové bradavice…. Vedeli by ste mi prosím poradiť, ako ste si tým prešli? Čo ste jedli, pili, a vôbec či ste vyradili lieky, ktoré ste užívali pravidelne, napr. hormonálnu antikoncepciu, antidepresíva, vitamíny…. Budem veľmi vďačná, za každú jednu radu, ktorá verím pomôže. Ďakujem!
Prikladám fotografie ako som momentálne natom.
Ja mám žihľavku ale chronickú. Odporúčali mi dať si HIT eliminačnú diétu na 3 mesiace minimálne, a potom pridávať postupne potraviny s vyšším obsahom histamínu, dávať si pozor na zloženie kozmetiky, nenosiť upnuté oblečenie, no a v neposlednom rade pravidelne beriem lieky. Čítala som niekde že z akútnej žihľavky sa môže stať po čase chronická. Hádam to nie je tvoj prípad. Ale teda ak vravíš že máš aj HIT tak asi skús tie vonkajšie vplyvy nejak sledovať.
Ahoj, môžem sa opýtať ako si na tom teraz? Mám presne taký problém ako ty
@beurre ahoj, po pár dňoch to cele zmizlo… a odvtedy vďaka Bohu sa mi to už nikdy neobjavilo, určite ak to je v takejto forme, bude vhodne navštíviť lekára.. pretože mne sa to veľmi rýchlo šírilo až k nosu, očiam a podobne… 🙏🏽 prajem veľa síl
@vndrslavka ďakujem
@vndrslavka ahoj, ja som to mávala kedysi tiež, nikto mi neprišiel na to, prečo... po čase som však zistila, že keď som užila niečo s laktózou (mám intoleranciu) a mala som čo i len malý zápal v tele (napr. nedobre odstrihnutý nechet na nohe), vracalo sa mi to. Ale vždy museli byť tieto dve podmienky splnené, bolo to akoby kombinovaná reakcia... Tiež som mala antihistaminiká, ale keď som už vedela, čo mi to spôsobuje, vysadila som ich, lebo som sa cítila ako zombie.
Držím palce, nech čoskoro odhalíš príčinu, aby si nemusela riešiť dôsledky. 🤞