Alergická reakcia na penicilín

aurelka1
11. sep 2024

Dobre rano prajem
3 dni mam teploty bolesť hrdla veľké mandle cele telo ma boli tak som šla k doktorke predpísala mi penicilín brala som ich uz viackrát a nic včera som zobrala a asi do 20 minút som sa vysipala strašne ma to svrbelo prisla záchranka zobrali ma s postele do obývačky mala som veľmi čierno v očiach dali ma na sedačku asi do minúty som skolabovala na 15 sekúnd prebrala som sa stym že som bola celá povracana
Zobrali ma do nemocnice na krvné testy vraj mam infekciu a veľmi slabá alergia na penicilín
Mam problém s panickom atakami veľmi som sa zľakla a teraz sa veľmi bojím lebo proti alergií mi nic nedali viem že na Slovensku dávajú hneď aj iniekciu tu mi nic nedali ale tie vyrážky a vracanie zmyzlo vsetko samo
Dali mi novú antibiotiká len sa bojím zobrat

egonsk
11. sep 2024

@aurelka1 to je to super zdravotnictvo v zahranici? 😉
No kazdopadne ako alergik na PNC ti mozem povedat, ze obavat sa nemusis, pokial ti predpisali ine atb, ktore niesu na pnc baze zalozene. Potvrdenie, kde je alergia zapisana si odloz a nechaj zaevidovat do svojej karty do buducna a vzdy lekara upozorni radsej, ze mas alergiu na PNC, tympadom lekari ti budu predpisovat ine atb, ktore ti nevyvolaju reakcie. Ja vzdy ked vymenujem alergie lekarom pri predpisovani, alebo vysetrovani, tak im to nadvihne obocie, povzdychnu si, ale nikdy problem nebol s nicim.

aurelka1
autor
11. sep 2024

@egonsk tak to si ma upokojila vazne ďakujem
Práve mi volal doktor predpísal mi antihistaminika a ktomu tabletky klarinet,beriem každý deň sertalin povedal ze nemám ich brat 5 dní ze mam vydržať a brat antibiotika vážne sa veľmi bojím mam problém s panikov a včera som odpadla všetko mam pred očami veľmi sa bojím a bojím sa brat lieky lebo mam strach ze to môže prísť zase

rejka7
11. sep 2024

@aurelka1 keď nevezmes sertraline 5 dní, vážne sa ti nič nestane, nejaké citeľné znaky sú po vysadení tak o 2 týždne a nie o 5 dní

aurelka1
autor
11. sep 2024

@rejka7 no super ďakujem za tie dobre komentáre velmi ma to upokojuje
Veľmi sa bojím zobrať antibiotika predpísal mi teraz antihistaminika a ktomu klarinet bojím sa ich brat nechcem zase odpadnut
Včera prišli záchranári ja som skolabovala a oni namna pozerali len manžel začal kričať on ma prebral nedôverujem tu lekárom