Ahojte, potrebovala by som poradiť.
behom 1 dňa sa mi vyhodilo toto na členku, okrem toho o deň aj o dva ešte na pár miestach. Veľmi to svrbí. Neviem to identifikovať, či je to alergická reakcia na bodnutie hmyzom, alebo skôr nejaká kožná choroba, ktorá sa môže šíriť :/ Najprv to boli mapovité fľaky, o pár hodín pľuzgiere a po pár dňoch nakoniec chrasty. Pridávam foto. Celú spálňu sme prevrátili hore nohami, vyčistili, dezinfikovali, vystriekali a žiadne parazity ako napr. ploštice sme nenašli, ani len náznak. Neviete mi poradiť, čo by to mohlo byt? Ci niekto nemá podobnú skúsenosť. Vďaka za každú radu.
@felicita027 v prírode som práveže nebola vôbec, doma s deťmi.. nechápem, čo to môže byť.. prečo tak telo reaguje.. A hlavne, čo ma hryzie.. :/
@strizalka77 nedávno tu bola téma ploštice. Ja som mala minulý rok alergickú reakciu na ich ustipnutie. A je takmer identické s týmto tvojim. Prepáč, nechcem strašiť. Ake mala som najmä na členkoch. A iných odhalených miestach. Bola som vtedy s tým aj na pohotovosti, picholi mi injekcie.
@strizalka77 ak chceš môžem poslať foto na mail. Tu nechcem posielať... Boli to vodnate pľuzgiere a veeelmi svrbeli
ako uz bolo pisane vyssie nevyzera to ako alergicka reakcia na bezny hmyz napr. ked ta bodne osa a si alergicka miesto zvykne zacervenat a opuchnut - toto vyzera "zaujimavo" a veru netusim co by to mohlo byt, radsej isto skor k lekarovi, bude zrejme vediet aj po com/kom patrat, drzim paste
@petamich ďakujem za reakciu, uvidíme, či to ešte bude pribúdať.. ak áno, určite zájdem za odborníkom.
@andula77 napísala som ti súkromnú správu 🙂
@strizalka77 áno, už som odpísala! 😉
ahojko syn ma alergiu na bodnutie hmyzom a vtedy je rana zapalena a obcas hnisa, ale toto nie je ono
@kacena4 ďakujem za radu, zatiaľ je to stabilizované, nič nove nepribudlo tak uvidíme 🙂
ja mám alergiu na bodnutie hmyzom ale u mňa to vyzerá inak mne celé miesto vpichu napuchne raz mi tak napuchlo chodilo, že ani obuť botasku som nevedela a stvrdne, neskutočne svrbí a hreje. Ale môže byť, že ty máš na iný druh hmyzu alergiu alebo nemohlo ťa niešo v prírode "pokusať"? 🙂