Alergická reakcia na bodnutie hmyzom?

strizalka77
16. máj 2021

Ahojte, potrebovala by som poradiť.
behom 1 dňa sa mi vyhodilo toto na členku, okrem toho o deň aj o dva ešte na pár miestach. Veľmi to svrbí. Neviem to identifikovať, či je to alergická reakcia na bodnutie hmyzom, alebo skôr nejaká kožná choroba, ktorá sa môže šíriť :/ Najprv to boli mapovité fľaky, o pár hodín pľuzgiere a po pár dňoch nakoniec chrasty. Pridávam foto. Celú spálňu sme prevrátili hore nohami, vyčistili, dezinfikovali, vystriekali a žiadne parazity ako napr. ploštice sme nenašli, ani len náznak. Neviete mi poradiť, čo by to mohlo byt? Ci niekto nemá podobnú skúsenosť. Vďaka za každú radu.

felicita027
16. máj 2021

ja mám alergiu na bodnutie hmyzom ale u mňa to vyzerá inak mne celé miesto vpichu napuchne raz mi tak napuchlo chodilo, že ani obuť botasku som nevedela a stvrdne, neskutočne svrbí a hreje. Ale môže byť, že ty máš na iný druh hmyzu alergiu alebo nemohlo ťa niešo v prírode "pokusať"? 🙂

strizalka77
autor
16. máj 2021

@felicita027 v prírode som práveže nebola vôbec, doma s deťmi.. nechápem, čo to môže byť.. prečo tak telo reaguje.. A hlavne, čo ma hryzie.. :/

andula77
16. máj 2021

@strizalka77 nedávno tu bola téma ploštice. Ja som mala minulý rok alergickú reakciu na ich ustipnutie. A je takmer identické s týmto tvojim. Prepáč, nechcem strašiť. Ake mala som najmä na členkoch. A iných odhalených miestach. Bola som vtedy s tým aj na pohotovosti, picholi mi injekcie.

andula77
16. máj 2021

@strizalka77 ak chceš môžem poslať foto na mail. Tu nechcem posielať... Boli to vodnate pľuzgiere a veeelmi svrbeli

petamich
16. máj 2021

ako uz bolo pisane vyssie nevyzera to ako alergicka reakcia na bezny hmyz napr. ked ta bodne osa a si alergicka miesto zvykne zacervenat a opuchnut - toto vyzera "zaujimavo" a veru netusim co by to mohlo byt, radsej isto skor k lekarovi, bude zrejme vediet aj po com/kom patrat, drzim paste

strizalka77
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
strizalka77
autor
16. máj 2021

@petamich ďakujem za reakciu, uvidíme, či to ešte bude pribúdať.. ak áno, určite zájdem za odborníkom.

strizalka77
autor
16. máj 2021

@andula77 napísala som ti súkromnú správu 🙂

andula77
16. máj 2021

@strizalka77 áno, už som odpísala! 😉

kacena4
17. máj 2021

ahojko syn ma alergiu na bodnutie hmyzom a vtedy je rana zapalena a obcas hnisa, ale toto nie je ono

strizalka77
autor
17. máj 2021

@kacena4 ďakujem za radu, zatiaľ je to stabilizované, nič nove nepribudlo tak uvidíme 🙂