Ahojte, v prvom rade- ku koženej pôjdem keď sa to zhorší, alebo prídem na to čo to spôsobuje ( nechcem robiť caviky zbytočne )
Chcem sa opýtať či niekto nemá skúsenosti s vyrážkou na tvári typu alergia. Mám približne v okoli úst/ nosa taký vyrážkový fliačik- nesvrbi to, je to strašne suché a červené. Mala som to cca tri týždne dozadu, potom na to pôsobila slaná voda a zmizlo to a teraz je to späť. Kozmetika stále tá istá, nič nové, potraviny tiež klasika čo vždy. Nikde inde na tele to nemám, iba na tom jednom mieste. Nemáte skúsenosti s niečím takým? Prípadne čo si na to dať, aby to zmizlo a nejako som tomu neuškodila ešte viac.
@maruniakovaeva robí sa to môjmu malému. Je to reakcia na chlad a kúrenie(suchší vzduch) natriem mu to a ono to za pár dní zmizne,ako sa aklimatizuje. A tiež iba na líčkach. Nám pomáha toto.
@maruniakovaeva Môže to byt skôr nejaký lišaj, keď to popisuješ že to nie je svrbivé, iba suché. Keby to bolo alergické tak je to svrbivé a skôr take mokvave, vystúpena vyrážka. Podľa mna máš iba suchu pleť. Treba si to kremovat mastnejsim krémom viackrát za deň, keby to stipalo a nezmizlo, tak ísť ku kožnej. Môže to byt aj pleseň. Len neviem, keby si dala aspoň foto lebo nie sme ani lekári a podľa popisu to nebudeme vedieť
@dusankomoj ďakujem za pomoc, ale práve na túto vecičku mám alergiu 😄 Ale mám doma domáci nechtíkovy krém, tak vyskúšam ten.
@maruniakovaeva skús nájsť v lekárni masť na chlad, aj to bolo dobré a dávala som to aj babatku.
V prvom rade chodte na kozne.. iba zo samotneho popisu nejakeho fliacika vam nikto neporadi
Keby to bola alergia mate to vsade nie len nejaky drobny fliacik kde si na tvari..
Ked neviete co to presne je nic si radsej na to nedavajte aby sa to nezhorsilo a nerozsirilo po celej tvari, nedavajte si tam ani kozmetiku
Ku koznemu vymenny listok nepotrebujete