Alergia skoro na všetko - ako sa ich zbaviť?

18. júl 2020

Potrebovala by som radu ♥️ ako starnem tak sa mi objavujú stále nové alergie. Hlavne ovocie - už môžem jesť len jahody banány a citrusy. Na všetko z našich zemepisných šírok mám alergiu. Ďalej zelenina - šťava zo skoro každého druhu hlavne teda zemiaky. Ďalej sú to alergie na peľ na chlpy na čistiace prostriedky na niektoré druhy kozmetiky už som si jedného času všímala že ma svrbia oči po namaľovaní. Z čoho takto postupne ? Čo zmeniť ? Stravujem sa zdravo lieky beriem ale rada by som riešila nejako zvnútra. Viem že to má pôvod možno aj v psychike ale čo zmeniť ? Čo urobiť ?

nnnuuunnn
18. júl 2020

Ja by som skusila eliminacnu dietu, jest monotonne zopar malo potravin a postupne pridavat po jednom a odsledovat. Je mozne, ze nie si alergicka na vsetko, ale ked sa telo nespamata dostatocne z toho na co si alergicka, tak tie veci reaguju spolu.

alexandra2010
18. júl 2020

je to ako hore doporucili. Vacsinou ide o hlavny alergen ktory taha so sebou skrizenou reakciou dalsie alergeny. Priklad: moja dcera mala atop ekzem. Krvny test: bielkovina KM, po vynechani samozrejme nemala flaky ani po banane ani po inych jedlach. Ja som mala to iste len hlavny alergen bol lepok.
Pozor na online testy. Radsej zaplatit v poriadnom labaku.