Alergia pri farbení vlasov

kabaga
16. máj 2017

Poraďte,dcéra si farbila vlasy(nie prvýkrát)a toto ma vo vlasoch.Stalo sa to niekedy niektorej z vás?Vďaka za odpovede

kabaga
autor
16. máj 2017
gapre
16. máj 2017

Vydela som uz take.Nemusi to byt hned alergia, ale len poskodenie pokozky z dovodu: dlhe posobenie farby, nespravne nanasanie farby, farbenie vlasov na cistej umytej pokozke...pomoze na to trosku kokosoveho oleja.Pri dalsom farbeni opatrne a neumyvat hlavu kludne aj dva dni pred farbenim.

1988majka
17. máj 2017

@kabaga prvdepodobne to nebude alergia ale ako @gapre pise. alergia na farbu na vlasy by bola po celej hlave mohla by vyvolat az anafylaxiu s opuchom tvare a dychacich ciest. Ale pri dalsom farbeni pre istotu nech si nanesie den prd farbu na predlaktie napr. aby si bola ista ze to nieje alergicka reakcia.

papulienka48
17. máj 2017

Na farbe máš napísané, že si máš test na alergiu robiť zakaždým keď si ideš farbiť vlasy aj keď si si už pred tým tou farbou vlasy farbila. Takže je logické, že tá alergia sa môže prejaviť aj stý raz čo tú farbu použiješ. Je to otravné a vo väčšine prípadov je ten test negatívny ale oplatí sa ho robiť práve pre takéto prípady. Ako písali baby, nemusí to byť hneď alergia ale mohla mať napríklad poškodenú pokožku hlavy, alebo mala dlho farbu na vlasoch alebo čokoľvek z tohto. Treba ju sledovať či sa neprejavia nejaké iné príznaky ako napríklad to puchnutie a ak čosi také zbadáte tak by ste hneď mali ísť k doktorovi nech to hneď podchytia

lorela
17. máj 2017

@kabaga Naopak, ja si myslím, že toto alergická reakcia je. A navštívila by som kožného lekára. Môže to byť len začiatok...

wikisara
17. máj 2017

Je to alergia. Taktiež som to mala a hneď som s tým išla ku kožnému lekárovi. Nech ide aj ona. On jej dá na to nejakú mastičku aby jej to zmyzlo

1988majka
17. máj 2017

Ked uz budete u kozneho urcite spravi aj kozne testy a budete vediet naisto. Po Locoide alebo triamcinolone to zmizne za par dni. 🙂

ali441
11. apr 2024

Dobrý deň, chcem sa opýtať kaderníčka použíla na moje čierne vlasy dvakrát za sebou peroxid plné dávky ....dostali sme sa na blond farbu a potom mi dala ešte sivú farbu a ja mám takéto fľaky mokvave asi mám ich len v strede hlavy táto je veľká ale iné sú malé ...je to alergia ale len veľa peroxidu a spálila mi pokožku? Mám navštíviť lekára alebo nie? ..... prosím o slušne rady nemám rád mudrlantov len ty čo majú skúsenosť. Farbila mi to včera.