Alergia na zlato

mariamary07
3. jan 2023

Dobrý deň, prosím vás máte niekto skúsenosť s alergiou na zlato? Nosila som manželskú obrucku pol roka a bolo to v pohode. Po pol roku má začal pod obrúčkou svrbiet prst a časom mi vyžralo kožu.. prestala som zlato nosiť, už je tomu skoro pol roka …ale svrbí to stále najmä v noci.
Obrucku by som chcela nosiť, pretože pre mna veľa znamená, myslite že pomôže aj vnútro prsteňa dám potieriet inou látkou? ( biele zlato, pr. Striebro )

martinmmartin
3. jan 2023

Alergia na zlato neexistuje, to ta skor dostalo mechanicke drazdenie , vlastny pot a podobne , voda z umyvania co ostane pod obruckou , pripade primesy v obrucke. Skus prst z casu na cas vyluftovat alebo si ju daj trosku roztiahnut

kacena4
3. jan 2023

treba hlavne zistit na co si alergicka. obrucka nie je z cisteho zlata. je to zliatina viacerých kovov. a mozes mat alergiu na konkretny kov. popr. to mohla byt len reakcia na pot ktory sa ti tvoril pod prstenom. ja tak mam alergiu na kovy, ale napr mn3 vadi aj to ked umyjem riad - pribory, hrnce. za nu sa mi vyhadzovat ruky. treba kozny aby ti spravil testy

lenkaspalka
3. jan 2023

@mariamary07 ahoj ja to mám rovnako. Vraj to je povrchovou úpravou prsteňa, nie samotným zlatom. Napr. Zlatú obrúčku nenosím, ale poprosila som manžela aby mi kúpil veľmi podobnú z chirurgickej ocele. Inak povedané našla som si ju, manžel objednal a zaplatil a daroval mi ju. Takže je od neho. Ale možno by v zlatnictve vedeli vyriešiť aj samotnú obrúčku. Mne tá z chirurgickej ocele vyhovuje.

kallanchoe
3. jan 2023

Mám alergiu na nikel...svrbí má gombík na rifliach,zapínanie podprsenky,euromince,plomby na zuboch......zlato nosiť môžem ale len biele...od neho nemám problém...od žltého áno....takisto striebro nemôžem....aj keď je menej kvalitná chirurgická oceľ tak to vadí...nemám spravene testy na ktoré kovy ešte ale minimálne ten nikel viem.....ma to dosť ľudí...najmä keď prišlo euro tak nato prišlo....

muchotrafka298
3. jan 2023

Ja mam alergiu na kovy a len na niektore. Napriklad retiazky, prstene uplne v pohode, zlato, striebro, nie je problem. Nausnice ziadne, skusala som a nestoji mi to za tu bolest. Mam prsten od firmy Frey Wille a toto je uplna katastrofa. Pravdepodobne sa jedna o nejaku lacnu zliatinu potiahnutu zlatom a emailom, pretoze mam pod tym zakazdym po par hodinach nosenia otrasny ekzem.