Alergia na umelé mihalnice

28. jún 2024

Čaute baby , mala ste niektorá zlú reakciu po založení umelých mihalníc ? Ako ste to vyriešili ? Pomohla vám zmena lepu alebo niečo iné?

taktotedanie
28. jún 2024

Ziadne dalsie mihalnice!

autor
29. jún 2024

@taktotedanie preco ? Si dr alebo lashistka?

taktotedanie
29. jún 2024

Pracujem na ocnej ambulancii, mala som xyz takych pripadov

lenja123
29. jún 2024

@taktotedanie môžeš prosím ťa napísať niečo bližšie? Aké to boli reakcie, ako ste to liečili, atď. Ďakujem

taktotedanie
29. jún 2024

@lenja123 zaklad bol dat dole okamzite mihalnice!
Dokladne odstranenie lepidla, potom v zavislosti od stavu ci bola reakcia len na mihalniciach ci uz bola poskodena aj rohovka
Lokalne mast a kvapky, celkovo antihistaminika trvalo to asi 2 tyzdne do uplne vyliecenia
Tie ktore si ich dali znovu prisli znovu s alergiou ( aj po zmene lashistky ci lepidla) tie ktore si to uz nedali boli v pohode a skor som im poradila ako zlepsit stav vlastnych mihalnic aby boli silnejsie a dlhsie

hopsas
29. jún 2024

Ja som nosila umelé mihalnice niekoľko rokov bez.prestavky a potom ma raz z ničoho nič začali svrbiet oči tak všetko muselo ísť dole a viac som si ich nedala lebo mi trvalo viac ako rok kým mi.moje vlastne zasa dorastli

lenja123
29. jún 2024

@taktotedanie
@hopsas ďakujem za odpovede. Chcem sa ešte spýtať, rohovka bola poškodená alergickou reakciou, infekciou, alebo inak?

taktotedanie
29. jún 2024

@lenja123 uz tam na to nasadala infekcia skrz aj mechanicke drazdenie
Bolo to fakt skarede a tych zien mi bolo uprimne luto

autor
1. júl 2024

@taktotedanie môže z toho vzniknúť aj anafylakticky šok ?

sovica
1. júl 2024

@taktotedanie A môžeš teda poradiť, ako si zlepšiť stav vlastných mihalníc, aby boli silnejšie a dlhšie? Mám kúpený bio ricínový olej, lebo som čítala, že je vhodný na rast mihalníc. Neviem však, ako ho mám aplikovať, aby sa mi ten olej nedostal do očí. Takže zatiaľ je len odložený v skrinke🙈

timea301196
1. júl 2024

@sovica pridam sa

taktotedanie
2. júl 2024

Skor lokalna alergia ale tie mihalnice zato nestoja

taktotedanie
2. júl 2024

@sovica kup si jednorazove kefky do maskary daju sa kupit hocikde v drogerii aj v dmke maju ( tamdokonca s plastovym kartacikom cize lepsia hygiena) a na to ten ricinovy okej a vycesavaj ako keby si si davala maskaru
Treba si poriadne odlicovat riasy nenechavat zaschnutu maskaru , snazit sa nesuchat vela oci riasy sa tym lamu
Niekto na lepsie prirodzene vytocenie rias spi so spacou maskou , pridat zinok ci biosil, omega 3MK

autor
2. júl 2024

@taktotedanie to urcite radsej bez mihalnic , len mne ich lashistka odmietla zlozit , ze rozpustadlom sa to nesmie a maste kvapky nepomahaju . Dala som aj claritine a stale je opuch .

lakebabe
2. júl 2024

@sovica ja som mala na ten ricinovy olej alergiu tiež mi to poradili keď som dala dolu mihy ale pol dna som nič nevidela stipal ma ako divy, tak s nim začni radšej opatrne

taktotedanie
2. júl 2024

@lakebabe mohli ste skusit kokosovy napr

taktotedanie
2. júl 2024

Pokial ich nedate dole opuch bude

lakebabe
2. júl 2024

@taktotedanie kokosový si dávam aj na tvár bežné, ale kúpila som nejaké sérum na mihalnice v drogérii biele a hneď sa mi zregenerovali

sovica
2. júl 2024

@taktotedanie Presne tie kefky som v DM-ku kúpila, že to budem s nimi aplikovať, ale aj tak naberám odvahu. Bojím sa, že mi to aj tak stečie z tých mihalníc do očí🙈
@lakebabe A tiež si si ten ricínový olej aplikovala kefkou a vyčesávala, ako keď si líčiš maskarou mihalnice, či nejak ináč? Lebo práve toho sa bojím - že to aj tak stečie do očí...

taktotedanie
3. júl 2024

@sovica ja som to tiez takto robila a vysledok sa dostavil, zase nepatlaj tam toho neviem ako vela

lakebabe
3. júl 2024

@sovica hej mam také tie jednorazové kefky na česanie mihalnic od kozmeticky , ale ja mam veľmi citlivé oči ako som to precesala začali ma páliť oči. Minula som ho potom na obočie.
Ale evelline predáva také sera vyzerá to ako špirála len je to vnútri biele . Kupovala som čierno zlaté s arganovym olejom stoji to do desať eur . Dávala som si to každý deň pod špirálu a za mesiac dva som mala nádherné mihalnice