Žienky, už druhé leto mám problém s tým, že na prudkom slnku mi ihneď opuchnu obidve oči a spodné viečka mám akoby podliate. Predtým som to absolútne nemala, až teraz po štyridsiatke. Na kožnom mi dr. dala len mastičku do očí na noc a každé dve hodinky si mám prikladať na oči Jarischov roztok. No na druhý deň mám akoby popáleniny na horných viečka a aj oči ma bolia. Budem vďačná za každú cennú radu 🙂
@zuzanka560 mne to pripada podobne ako ja mam.Nieco ako atopicka dermatitida.Mam teraz od juna s prestavkami cervene flaky na vieckach,hlavne v kutikoch,ale niekedy aj spodne alebo horne.opuchnute,stipe,svrbi.Dari sa mi to drzat na uzde s la roche posay toleraine na ocne viecka,ale neostranila som to uplne.Asi by to chcelo hydrokortizon,cize kortikoidy na tuto fazu,ale priznam sa nechce sa mi ist k ocnej.Podla mna to suvisi prave s vekom,hormony atd.Minule mal syn oslavu,chystala som,zabudla som na pitny rezim,vecer jedno proseco,slany popcorn a oci som mala taketo na druhy den.Musim davat velky pozor kolko coho zjem,vypijem uz a celkovo zdravsi zivot.styl ist…a to som doteraz ziadne kozne problemy nemala.
Dajte si antihistaminikum, do oci opatanol/vividrin ectoin napr, na oci allergika krem
@agikaku a čo s tým robíš v lete 🙄
@cibiother kuk aj ja to mám také začervenané a svrbí ma to neskutočne
@zuzanka560 ja to mam podobne, ba horsie. Skoncila som v nemocnici. Chodim zahalena, natreta.. niekedy ked velmi opuchnem pomoze len prednison