Od mladosti mám mastnú pleť a akné sa mi tvorí na čele a brade aj niekoľko rokov po tridsiatke. Pred rokom na jeseň som siahla po retinole a moje problémy po 20 rokoch ustúpili. Tešila som sa ako malé dieťa. Mierne svrbenie na očných viečkach som si s tým vôbec nespojila. Po letnom oddychu od používania som sa k retinolu vrátila, na čo mi úplne opuchli oči a reakcia bola veľmi silná. Nepomohla ani zmena značky prípravku (teraz Cerave)... akné sa vrátilo, som už fakt bezradná. Čo namiesto toho?
@koniarova na viečka určite nie...ale reakcia bola taká, že mi opuchli oči
Retinol má v kozmetike dlhodobé a nezastupiteľné miesto. S jeho používaním však začnite opatrne a do svojej rutiny ho zaraďujte postupne. Ak by sa predsa len dostavila alergická reakcia, ako je začervenanie či svrbenie, počkajte pár dní, než sa pleť upokojí, a potom to skúste znovu
Skús kyseliny alebo c vitamín
@minenkak ďakujem, s pokožkou nebol problém...nebola som červená, ani nič nesvrbelo. U mňa nastane opuch slizníc. Skúsim asi iné kyseliny alebo ten vit. C.
Teraz nechápem. Nanášaš si ho aj na viečka? Ale to asi nie. Či oči ti tak zareagovali? Namiesto toho niečo s kys. azaleovou. Napr. Skinoren. Ale je na predpis.