Je tu nejaká domácnosť s deťmi ktoré sú alergické na psa a aj tak žijú so psom v byte? Je možné že na šteniatko alergik reagovať nebude ale na dospelého psa áno?
To je úplne jedno, aký je psík starý. Alergiu mam vždy. Psík je vonku, po kontakte s ním sa musím umyt, prezliecť. V dome sme mali maltezaka, ten ma vlasy a nie chlpy. S tým sa dalo vydržať. Ale ja beriem lieky a vtedy som ich brala non stop.
To sa vám prejavi hneď pri kontakte? Dcérka vyrastala so psami v 3 rokoch jej robili testy všetko negatívne, psa sme dali vonku s občasným prístupom do domu, v 5 jej robili testy a vyskočila nám alergia na psa mame dostať stena a teraz neviem, nemá kontaktnú alergiu so psami u mojich rodičov aj spí aj s nimi pobehať vonku majú 3 a nič, dnes bol náš vnútri a ťažšie sa jej dýchalo tak ja teraz neviem. Kebyže mi reaguje aj u rodičov tak neuvažujem. Teraz chorá bola pozrieť na stena a jeho rodičov a nijako nezalergizovala 🤗 dokonca keď sme sa vracali spať ani stopa po nádche. Tak ja netuším.... od alergologicky nemá psa zakázaného len nesmie do jej izby....
Mne sa objavili alergie po 30. A to som vyrastala obklopená zvieratami, v prírode a na statku s domácimi potravinami 🤷 Kycham, naplní sa mi nos a trochu pripuchnem, keď už je toho moc.
Co poznam alergikov, je jedno ci je to stena alebo dospelak, ked raz mi konkretna srst/roztoce/pes/macka prekaza, nijako si nezvyknem ani to vek nemeni...