Ahojte. Včera som tu pridala tému na diskusiu akné. Dnes o alergii. Mám na vás otázku. Mne zistili alergiu na prach a roztoče. Nikdy som nemala upchatý nos ; žiadne svrbenia; ekzémy ani nič podobné. A však posledné mesiace trpím práve na akné. Tak ja len či to náhodou nemôže mať súvis ?
Zdravotné je všetko ostatné v poriadku. Ďakujem krásne. 😄
nemyslim, ak by bol alergicky prejav kozny, tak by sa to prejavovalo aj svrbenim. ak nesvrbi, tak to s tym nic nema. proste sa ti upchavaju pory. ja som v puberte mala malo akne, potom ako dospela som mavala, preslo to do cystickeho akne a liecila soms a liekmi, ktore su dost silne. preslo to, no pred par rokmi sa to opat zacalo zhorsovat. mala som aj nejaku liecbu od koznej, ale moc nepomahala, akurat ATB krem Duac mi vcelko pomoze na uz vytvoreny pupak. no ja ich nemavam vela, len 1-2 sa mi urobia pred ms, ale opat cysticke, cize sa vlemi zle hoja a hoja sa jazvami a pigment, skvrnami.
vobec netusim preco to bolo horsie, preco je to zrazu lepsie.
a teda som alergicka na roztoce uz roky. nemavam vyrazne prejavy.
@lenka8p Pekný deň, alergia aj akné môže súvisieť so zápalom v tele. Ale nie akútnym, ale chronickým zápalom, na bunkovej úrovni. Odporúčam Vám zistiť, akú máte rovnováhu omega 6 a omega 3 mastných kyselín (ideálny pomer je 3:1 alebo sa aspoň k tomuto pomeru priblížiť, väčšina ľudí ma žiaľ pomer 15:1 alebo aj horší). Ak je ten nepomer veľký, svedčí to o chronickom zápale na bunkovej úrovni. U lekára sa takéto testy nerobia. Aspoň o nich neviem. Spolupracujem však s jednou firmou, ktorá ten test má, aj ho mám na bazári. Test je anonymný, robí sa doma a odosiela sa do laboratória v Nórsku. Výsledky sú cca za 3 týždne.
Keď zistíte, aký máte aktuálny stav, tak viete podľa toho konať. Či je potrebné niečo zmeniť, užívať nejaký doplnok, zmeniť stravovanie atď. Rovnováha omega 6 a 3 sa dá navrátiť buď jedením dosť veľkého množstva morských rýb alebo aj užívaním prípravku Balance Oil, čo je špeciálna zmes rybieho oleja, polefynolov z olív a vitamínu D3. Treba ho však užívať min. 4-6 mesiacov. V závislosti od toho, ako zlá je počiatočná situácia. Píšem to preto, aby bolo jasné, že 1 fľaška Vám chronický zápal nedá do poriadku. Poznám však často až zázračné prípady, vždy je však potrebný nejaký čas, aby sa stav buniek dal do rovnováhy.
Na rozdiel od klasických omega 3 čo sú dostupné v lekárni, tento Balance Oil sa dávkuje presne podľa hmotnosti užívateľa, môžu ho deti od 6 mesiacov, vďaka obsahu polyfenolov sa dokáže zabudovať do buniek a tým pádom je oveľa účinnejší. Klasické omega 3 neobsahujú polyfenoly a ich účinnosť je veľmi malá.
Sama ho užívam už tretí mesiac (vrátane mojich detí - 2r a 7r) a mám viac energie, lepšie spím, menej mi vypadávajú vlasy, zredukoval sa mi počet migrén a aj keď mám tak sa to dá v pohode bez liekov vydržať. Môj pomer omega 6:3 bol 7,9:1 a to som 8 rokov intenzívne brala rôzne drahé vitamíny a doplnky.
Ak by ste chceli o tom vedieť viac, tak mi kľudne napíšte správu a môžem Vám poslať ďalšie materiály, prednášky atď.
Mne sa akné na začiatku nosenia rúšok zhoršilo ale to už mám za sebou a to je čo mi napadlo teraz ale inak, čo ja viem môže to byť kľudne aj alergiou. Alebo strava