Alergia na očiach - z čoho?

dagmarix
21. mar 2020

Ahojte, už vyše mesiaca mam pod obočím veľmi suchú pokožku, ktorá má z času na čas aj svrbí. Takéto suché miesta sa mi urobili aj na čeľustiach. Predpokladám, že ide o alergiu na niečo a netuším na čo. Keďže je situácia aká je a mám aj malé dieťa, návštevu kožnej alebo alergologickej ambulancie nateraz odkladám, ale chcem sa vás opýtať, či netušíte, čo by to mohlo byť. Ako som prestala v karanténe používať dekoratívnu kozmetiku, tak sa to zlepšuje, ale stále to nezmizlo aneviem určiť, čo by to mohlo spôsobovať. Napíšte mi, prosím, vaše alergie, ktoré sa prejavujú podobne a čo vám na ne zaberá . Doteraz som nemala alergie na nič iné. Ďakujem.

mergimar
21. mar 2020

Mojej dcérke sa takto prejavuje atopicky ekzem. Ona to ma tiez nad ocami, na brade, v zahyboch na tele. Boli sme u koznej, natiera si to viacerymi pripravkami ( miesanymi) z lekarne. Obcas ja na to zabudnem pripomenut jej nech si to natiera a vysledok sa hned dostavi, ma tie miesta cervene od skrabania, lebo ju to svrbi.

majamat
21. mar 2020

niektori ludia maju atopicky typ pokozky a takato pokozka moze reagovat ekzemom a nemusi sa najst vobec ziadna alergia, alebo pricina.
ja som tiez tento pripad. pred par dnami som mala vysyp na ramenach a krku. poriadne som premastovala pokozku a zlepsil sa. este predvcerom som mala vysyp aj na rukach a zaroven sa mi robili aj take ppaciky, kde bola hnisava hlavicka. ale teda nie take riadne. ten hnis skoro nebolo vidiet. bolo to v okolo chlpkov. aj to sa mi uz hoji. asi pred mesiacom som mala velmi citlivu plet na tvari. snazim sa ju dostatocne hydratovat. aj to sa zlepsilo.
nastastie ja som este nebola v tej faze, ze by sa mi urobila taka kora, ako byva pri ekzeme. ja mavam skor len svrbivy, ci palivy vysyp. pred par rokmi som mala silne palive a velke plochy po celom tele. to som sa isla zblaznit. cele telo bolo ako v ohni, stipalo. no uplna hroza. po polroku, ked prisla jar, to preslo. bola som na koznom na testoch a na nic neprisli. mala som iba tazky nedostatok vit. D. teraz, v decembri som ho uz mala opat pod normu a vzdy, ked mi chyba, mi chuti klasicke maslo, aj bez peciva. to u viem, ze je problem. a teda od decembra mi mohol este poklesnut. zabudam ho uzivat, lebo je lepsie ho uzivat pred jedlom s obsahom tuku, hlavne pred obedom. no uz som zacala, tak snad bude OK.

majamat
21. mar 2020

ked som mala ten ekzem pred par rokmi, mala som zarabanu mast, mala som excipial a pod. no to vseko mi stalo na pokozke, akoby to neslo do hlbky a pokozka sa akoby dostatocne nehydrovala. preto mam radsej nieco, co ma aj hydratacne ucinky, ale aj obsahuje tuky, ktore takyto typ pokoky potrebuje. vtedy mi vlemi hovovali produkty A-derma exomega.

dagmarix
autor
22. mar 2020

@majamat presne tieto 2 krémy mam aj ja 😀 len to bolo volne dostupné v lekárni. Veľmi nepomáhajú, ale aspoň ma až tak nesvrbia tie plochy. Nedostatok vitamínu D by to mohol byť. Tehotenstvo som prelezala a minule leto som slnko nevidela vôbec, to leto predtým som mala zdravotné ťažkosti tiež, takže prírodné Dcko nič. Ďakujem za radu!

majamat
22. mar 2020

@dagmarix skus teda ten vit.D. a ak sa uziva v kvapkach, musi sa teda pred jedlom s obsahom tukov, najlepsie pred obedom. pokial budes mat nejake tie tobolky, tak tie sa mozu aj inokedy, lebo maju ochranny obal a preto sa rozpustia az tam, kde ich treba.