Ahojte neviem ci sa tato tema sem hodi ale ... Mam alergiu na nikel- kontaktna dermatitida, chcela som sa opytat tych co ju tiez maju sko to zvladaju. Teraz som v takom stadiu, ze si nemozem takmer nic vziat na seba co sa tyka sperkov. Mam vacsinou striebro ale vzy sa najde kusok kde asito strebro nie je a robi mi to problem. Pocula som ze pomoze nalakovat to miesto priesvitnym lakom na nechty ale nejak mi to nezabera, alebo to robim zle. Mate nejake rady? Dakujem.
ahoj ,to by aj mňa zaujimalo 🙂 skušala som prelakovať a nepomohlo,gombik na rifliach som musela prešiť ,nepomohlo ani lakovanie ani prelepenie :( a tolko krásnej bižutky je navokol a možem jedine tak kukať 🙂 jedine čo možem dať je striebro a chirurgická ocel (alebo zlato-ale to nenosím).
Ja mam velmi silnu alergiu na nikel (stale si spominam, ako lekarka volala sestricku, ci chce vidiet 4+ alergiu na nikel). A teda zo sperkov nosim iba zlate nausnice a obrucku (aj pri zlate si treba davat pozor na ine sfarbenia) a potom pri specialnych prilezitostiach pouzivam aj ine sperky (obcas potrebujem bizuteriu kvoli tancovaniu a zladeniu s kostymom). Vzdy vsak minimalizujem cas, ktory mam sperk na sebe. Vsetky nezlate sperky kazdy jeden krat prelakujem priesvitnym lakom.
Co sa gombikov tyka, tie mam naschval nalakovane farebnym lakom, aby som hned videla zosuchanie a mohla lakovat znova.
A pozor, aj striebro a chirurgicka ocel takmer vzdy obsahuju nikel. Co sme sa nahladali obrucky, nastastie mne sa alergia objavi do 5 minut, tak sa dalo testovat v zlatnictvach 😉
No, treba sa s tym zmierit, ze proste nemozeme nosit sperky od vymyslu sveta.
@novamamima aj ja to mám, zo šperkov používam len striebro alebo biele zlato, mne vadilo robiť dlho aj s peniazmi, sem tam si dám bižutériu na 2 hodinky, netrápi ma, zvykla som si na to
ja mám a + na cobalt .kedysi som ani rifle nemohla mať.teraz nejak sa to zlepšilo.čo sa týka šperkou tak len striebro.inak je to opcuh
treba alergiu oklamat, rifle nosim, ale miesta si prelepim, alebo si oblečiem vysoké nohavičky, proste inak sa to nedá...a šperky tak to je tiež jasné, žiadne čačky mačky,,,max. hod. vydržím v nich ☹
@novamamima mne dr.na to povedala,ze jedine riesenie je nenosit take veci..ja mam na rifliach gombiky presite latkou,lebo lak nestacil. Nosim len zlato a striebro. Teraz vlastne len nausnice,kedze pri detoch sa mi nechce otravovat sa s retiazkami a prstenmi.
ja to mam tiez, nosim zlate nausnice a obrucku, inac ziadne cacky- macky. Mne vadili hodinky, vzdy som zhanala take, co maju plastovy spodok, pod kovovymi som sa vzdy casom vyhadzala.... v zime nosim tielka zapravene do nohavic, v lete mam radsej sukne a saty, takze gombiky na rifliach mi neprekazaju 😀
No to s farebnym lakom je dobry napad 🙂 Ja mam tiez vacsinou strieborne sperky ale na nausniciach dom sa dozvedela,ze ta cast co ide do ucha strieborna nie je. Budem musiet lepsie vyberat len ma mrzi, ze mam doma kopec striebornych sperkov co mi robia problem :(
Jednoducho poctivo vyberať šperky bez obsahu niklu.Ja to mám tiež a ešte som neprišla na to,ako alergiu prekabátiť 🙂