Alergia na mlieko

aktakaktakaktak
7. júl 2024

Ahojte, mám otázku a prosím o skúsenosti, či niečo Vám zafungovalo v podobnej situácii - mám ABKM (alergiu na bielkovinu mlieka) a omylom som zjedla niečo mliečne v reštaurácii a o pár dní ma čaká dôležitá udalosť, na ktorej potrebujem, aby mi nebolo zle. Zvyčajne mi býva zle po 5-6dňoch, čo od dnes presne sedí a potrebovala by som to eliminovať alebo aspoň niečo pre to skúsiť spraviť. Pomôže mi antihistaminikum? Mám hrozné výčitky, že som si nedala lepší pozor… ďakujem za tipy.

pluss
7. júl 2024

ahoj no mne býva zle ešte v ten deň...žalúdočné a potom ďalšie dni som vyhádzaná...skúšala som párkrát dať čierne uhlie akonáhle som zistila že som neustriehla mlieko...možno zabralo možno nie...sama neviem

luciferka93
7. júl 2024

@aktakaktakaktak kúp si enterosgel, môj syn má alergiu na bielkovinu kravského mlieka aj vajíčko, ak náhodou niečo zje co sa občas stane tak mu dám enterosgel a nikdy sa ani len nevyhadzal ani nemal žalúdočné problémy ☺️ užívajú to aj kamošky pri histaminovej alergii

pluss
7. júl 2024

@luciferka93 ahoj a syn pokiaľ si nedá ten enterosgel má tiež obtiaže?

luciferka93
7. júl 2024

@pluss ahoj, on ma skoro 3 roky a jemu sa to prejavuje inak, on keď zje tento alergén tak sa vyhadze ako ekzém a skriabe sa strašne, potom aj týždeň trvá kým mu to zmizne... Ale ako dávam enterosgel tak sme nemali už vyše pol roka nič (klop klop klop). Ono je síce na ňom písané že je na hnačku ale nie je iba nato treba si to riadne prečítať. Svokra bola minule vyhadzana z niečoho strašne tiež niečo zjedla a dávala si enterosgel plus tabletky na alergiu a za 3 dní jej to zmizlo

aktakaktakaktak
autor
7. júl 2024

@luciferka93 ďakujeeeem, ten gél určite vyskúšam

luciferka93
7. júl 2024

@aktakaktakaktak daj vedieť ci ti zabral ☺️ ale ja mam sním len výbornú skúsenosť ☺️