Alergia na leukoplast

luckajanko
15. mar 2022

Ahojte, som pár dní po operácii, mám prelepené stehy a na miestach kde som mala náplaste mám krvavé svrbiace malé pupienky..v nemocnici pri príjme bola aj otázka ohľadom alergie na leukoplast čo som ešte nepočula ani nemala ako zistiť či nemám...
Mate niekto takúto alergiu? Čo používate miesto neho? Musím to mať niečím prelepene

adamadent
15. mar 2022

Klasické leukoplasty často alergizuju. Lepšie sú náplaste typu omnipor také tie papierové.

janetinka27
15. mar 2022

@luckajanko ahoj, nikdy som reakciu nemala, v poslednom case chodim casto na krv a po odbere mi sestricka miesto vpichu klasicky prelepi priesvitnym leukoplastom. donedavna mi to absolutne nic nerobilo a posledne odbery mam po leukoplastie vyraznu reakciu, mam ho dokopy asi 5 minut a potom mam niekolko dni to miesto cervene a podrazdenu kozu. neviem, ci ma ona novy leukoplast alebo co, predtym som nemala po nom ani stopu

1angelika
15. mar 2022

ahoj, aj moja mama to má, pri každej návšteve lekára, nemocnice to treba uviesť aby ti nenalepili na kožu klasický leukoplast. Teraz je už neskoro, ale pre budúcnosť aby si vedela. Pokožka sa ti dá do normálu neboj..

luckajanko
autor
15. mar 2022

@janetinka27 ani ja som nezaznamenala na staré klasické leukoplasty žiadnu reakciu, a teraz tieto nové, neviem či to má nejaké nové lepidlo alebo čo to obsahuje..ani by som sa nad tým nezamýšľala keby nebola priamo taká otázka v dotazníku a teraz to vidím na vlastnej koži

jana_eyre_2
15. mar 2022

Áno, ja mám takúto alergiu, zistila som to ako 17r keď mi vyoperovali obrovské znamienko a prelepili leukoplastom.. mala som to na chrbte, takže som to netušila kým sa mi na to nepozrela mama, koža mi úplne zosla a dosť to potom bolelo..

Bolo to už riadne dávno, takže to nebude novým lepidlom.. proste alergické reakcie sa vekom menia, tak isto ide možno aj o to kde sa leukoplast pokožky dotýka..

simona92101
15. mar 2022

@luckajanko ano ja mam alergiu na lepidlo v tych klasickych leukoplastoch,vzdy v nemocnici poviem aby pouzili taky biely priesvitny bez tych lepidiel

katie253
15. mar 2022

@luckajanko sú leukoplasty, ktoré sú vyrobené z textílie, tie používaj. Aj moja mama je alergická na normálny leukoplast.

andreatytler
16. mar 2022

@luckajanko Je mozne ze si ziskala tu alergiu vekom. Moja kamoska uz ma alergiu aj na tie papierove lepiace pasky, takze nic nemoze pouzivat. Neda sa ti to iba previazat obvazom?

mamkalentedkova
16. mar 2022

Áno moja dcéra má tiež..tiež sme to zistili až v nemocnici keď celá rúčka ,kde mala.kanylu oluchla..vysypala sa .samy pupenec celá scervwnelana.nenormaone ju svrbela .Odvtedy vždy na príjme diktujeme a používame tiaz taký ten papierovy .

lalia33
18. mar 2023

@luckajanko ahoj ako sa ti prejavila ta reakcia na leukoplast? Len na mieste kde si mala nalepené naplaste? Ja mam podobný problém.. akurát som mala naplaste na 4 ranach po operácii brucha a niekoľko dní asi 8. Vždy po sprche som menila nové naplaste sterilné z lekárne. A teraz po 10 dňoch mam červené celé brucho a nielen to svrbí ma už aj chrbát dekolt a tvar,ta na až páli 🙈

fatimagozner
18. feb 2024

@lalia33 a ako ste to vyriešila ? Ja som čerstvo po operácii tiež mám alergiu na leukoplast dokonca mám aj ten biely jak latka ma povrch a aj tak som sa vyhadzala , chrbát, brucho a hrudník pri tom som vravela že mam alergiu a aj tak mi dali náplasť !!! 🤯 v pondelok mám ísť k lekárovi čo ma operoval som zvedavá ako to vyrieši .

lalia33
19. feb 2024

@fatimagozner
@fatimagozner ja som šla na pohotovost a tam mi pichli 2 injekcie, keďže som to mala aj na krku a bola tu možnosť aj ze môžem prestať dýchať, teda že mi opuchne aj krk. Ale ja som mala od operácie už nejaký týždeň a keďže kázala rany stále prelepovat tak som robila. Na pohotovosti mi dali ešte dithiaden a ten som užívala ešte asi 8-10 dní.dokedy to prešlo úplne. Keď už to mate takéto tak si tam tie naplaste nedávajte. Radšej sterilnu gazu a prilepiť takou páskou ktorá je vhodná pri alergii. Teda ale neviem po akej operácii ste. Mne kázali do vybratia štichov mat prelepené. Ale to utrpenie nestojí za to určite by som sa na vašom mieste poradila minimálne s obvodnym lekárom.

fatimagozner
19. feb 2024

@lalia33 som po operácii prsníkov dnes som bola u doktora čo ma operoval síce mi to prelepil náplasť mi dal dole a nalepil mi gazu ale spraval sa kumne strašne žiadna ľudskosť a ešte ma aj sprdol že za krásu sa trpí 🙈🙈ako mám dosť . Normálne mi bolo do placu ako sa kumne správal ale povedala som mu že ja som si to určite nevymyslela a dobre vedeli že mám alergiu na naplaste a na to svinstvo scim natierajú počkas operácie - jasne že chybu si oni nepriznajú . Hlavne že človek im tam nechá nemalé peniaze . Keď sa mi všetko zahojí ako ma nech sa pekne tešia na recenziu ktorú napíšem všade .

tilly
19. feb 2024

Ja mám presne to isté. Teraz mi vyberali znamienka, používam asi 4 druhy rôznych lepiek, vrátane a všetky mi to robia, až pľuzgiere mám.

lalia33
19. feb 2024

@fatimagozner ani tabletky na alergicke reakcie nemáte? Ja by som šla ešte k obvodnej
. Je jedno aká to bola operácia, doktorovi sa ľahko zlahcuje situácia.🙈 to ich chovanie strašne niekedy tiež nechapem

fatimagozner
20. feb 2024

@lalia33 dali mi zodac a ten beriem

lalia33
22. feb 2024

@fatimagozner no aspoň nieco