Alergia na kravské mlieko u dospelého

siska2027
15. feb 2016

Mile mamicky dnes mi to dr. zvestovala, ze mam silnu alergiu na kravske mlieko. Hladala som na nete, ale moc tam toho nie je len co sa tyka deticiek. Ak tym niektora trpite viete mi poradit ako sa stravujete a ake finty pouzivate. Varit musim a varim a neviem si to bez mlieka a mliecnych vyrobkov predstavit. dakujem

adulka07
15. feb 2016

ahoj, to sa ti len zo začiatku zdá, v tescu majú pohankový nápoj v prášku, vieš zriediť z vodou a použit ako klasické mlieko a pokial nemáš alergiu na soju ,lebo ja mám aj na to tak si kúp sojový nápoj. Ked máš alergiu len na kravské tak môžeš použiť kozie, vieš urobiť aj pudig ,ja ho robím ked mám na dačo strašnú chuť, lebo jogurty jesť nemôžem. Ako sa to u teba prejavuje? Ja ked niečo mliečné zjem, lebo občas nevydržím tak sa mi urobia veľké pupáky na tvári, ktoré bolia a dlho sa hoja

siska2027
autor
15. feb 2016

@adulka07 taktiez mam podobne prejavy tvar ako v puberte, plus zle travenie, ktore som pripisovala tomu, ze cez den jem v behu a nestiham sa v klude najest. Teraz mam trochu paniku ako to zvladnem, ale isto si zvyknem a dakujem za rady urcite sa poobzeram po nahradach 😉

dreamer8
16. feb 2016

@siska2027 ahoj, pisal som o tom aj v inych temach, ale davaj si pozor na vsetko, cokolady, aj niektore horke, keksy, niektore pecivo, lieky, treba citat zlozenie, dnes uz su takmer vsade alergeny zvyraznene, len to treba citat, aj tam kde to necakas.

Nahrady odporucam kombinovat, soja je silny alergen, takze nenahradzat vsetko sojou, aby si neziskala alergiu aj na soju, inak nahrad je vela, mlieka sojove, ovesne, kokosove, mandlove, ryzove a ine, namiesto syrov odporucam Tofu, maju rozne prichute, napr. udeny vonia aj chuti velmi dobre.

Takze ziadnu paniku, budes sa citit lepsie, nastastie dnes je nahrad vela a tiez receptov, aj vdaka zdravej vyzive, ked aj nealergici vyraduju mlieko a vajicka z jedalnicka, dobrovolne, ked to zistili mne, bolo to ovela tazsie. Dnes staci google a najdes vela nahrad a receptov.

Inak dal by som si pozor na kozie a ovcie mlieko, ak si nie si ista ci nemas alergiu aj na tieto mlieka, nechaj si to zistit a hlavne to neprehanat, moze sa vytvorit alergia aj na tieto mlieka.

sarajaja
16. feb 2016

Tak ja som dnes študovala zloženia suchých salámov a skoro všetky majú laktózu ! Môj syn má okrem iného tiež alergiu na mlieko a v poslednej dobe ho všetko preženie , tak som sprísnila a snažím sa úplne mu vyradiť všetko mliečne :-/

siska2027
autor
24. feb 2016

@dreamer8 Mala by som jednu otazocku. Mozem potraviny, ktore obsahuju kyselinu mliecnu? dakujem

dreamer8
24. feb 2016

@siska2027 tak priznam sa ze neviem, tiez som to nasiel pri olivach, vyskusaj sa spytat v kategorii "Dni s Tesco špeciálnou výživou", je tam odbornicka na tieto veci.

kofolala
15. júl 2020

Znova otváram tému,rada by som vedela či sa niekto vyhyba aj salamam ,parkom kde je mlieko alebo hovadzi protein?? Taktiež čo zato zamienate?Ďakujem

ewa_ka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ave1
2. dec 2021

Dobry deň, chcela by som sa spýtať, či mal niekto prejav alergie ba BKM v pofobe svrbenia koze na celom tele. Ak áno, koľko to pretrvávali po úprave stravy?