Alergia na kozmetiku

18. jan 2024

Ahojte, objednala som si kozmetiku značky pom pom. Najskôr som si objednala čistiaci gél + krém. Všetko mi sadlo. Neskôr som si doobjednala sérum, ktoré obsahuje 5% niacinamide a 5%SAP + masku na tvár s obsahom Niacinamidu a BHA. Včera so. Tieto dve veci použila prvýkrát pričom som zostala celá červená. Dnes som použila opäť sérum a opäť som cela červená. Predpokladám, že to je reakcia na niacinamide. Je to bežné alebo je možné, že man alergiu? Môžem ešte skúsiť sérum aplikovať 2-3 dní, či sa to zmierni alebo okamžite vysadiť? Predtým som mala vzorku séra s inými látkami a tam mi nic neuškodilo. Sérum s niacinamide som chcela skúsiť kvôli problémom s akné. Tvár ma nesvrbi, skôr mam taky pálivy pocit.

Ďakujem za rady

taktotedanie
19. jan 2024

Ja s niacinamidom nemozem nic tvar mi zcervenie cela , taha to, pali
Skusila by som nieco ine

dorotacka
19. jan 2024

ahoj tiež mám problém s akné používam čistiaci gél s kyselinou salicylovou a kyselinu mliečnu.mne zas niacinamid nerobí vobec nic. bha by som nepoužívala vobec je to chemicky peeling agresívny nikdy nevieš ako telo naň zareaguje aj v rôzny deň tvojho cyklu aj rozdiel ráno a večer…. veľmi veľa záleží akú máš pleť čo všetko dávaš na tvar ako sa stravujes ale nejdem ta poučovať nie som žiaden odborník sadni za internet googli začni niečím menej invazívnym a pri akné platí že menej je víac. menej prípravkov menej krokov a najmä menej to riešiť 🙂 držím palce

bibka194
31. jan 2024

Ahoj, presne toto sa stalo aj mne . Tento mesiac som si objednala 9 produktov od PomPom . A všetko som použila tak ako pisu na stránke . A ráno som použila čistiaci gél a presne zlte serum a hydratacny krém . A ked aom vyšla von a vrátila sa po chvíľke už som bola červená . Opakovala som aj na druhý deň alw stym že som pockala chvíľu a až potom dala serum a krém a ajtak som opäť ostala červená . Ako si to nakoniec vyriešila ?

autor
31. jan 2024

@bibka194 ahoj, mne to po pár dňoch prešlo a už mám pleť v poriadku. Po maske som troska červená, ale nie je to taka silná reakcia ako na začiatku.

bibka194
31. jan 2024

A pouzivas aj to serum naďalej ? Alebo si ho vynechala ?

autor
31. jan 2024

@bibka194 používam aj to sérum naďalej, už mi nejak neškodí.