Ahojte. Je tu niekto, kto má alergiu na oxid zinočnatý a PPD? Akú farbu na vlasy používate? Mne vypukla alergia pred pol rokom po farbení hnedou farbou od Palette. Hlava ma hrozne svrbela, chrasty a lupiny ... a cca po 2 mesiacoch mi začali dosť padať vlasy. Kožná mi po prvotných antihistaminikách nasadila Alpicort, po ktorom sa mi vlasy dali celkom dokopy. Nejaké lupiny ešte ostali. Už mám dosť šedý preliv, tak by som ich chcela zafarbiť. Ďakujem za rady 🙂
Ja som tiež mala alergiu po farbení sa čiernou Pallete.. Odvtedy sa dávam farbiť len u kaderníčky, niekedy ma po nafarbení svrbí hlava, niekedy nie a to používa tú istú farbu, ale nie je to až tak zlé.. Ja mám už aj nejaké šedinky, preto som sa farbenia nezdala.. Pred farbením si neumývaj vlasy. Oni všetky tie farby väčšinou obsahujú tie látky, ale možno nie sú tak veľmi chemické ako Palette.
Žienky, mala som pred cca rokom silnú alergiu po farbení vlasov (čierna Palette). Prekonala som ju po niekoľkých dňoch - injekcie, krémy, pena do vlasov, atď. Bolo to hrozné. Odvtedy som si dávala len prirodzenú hennu - pomletú bylinku, nie hennu farbu. Chcem sa opýtať: Máte niektorá skúsenosti s antialergickými farbami? Resp. môžem používať hennu farbu? Lebo prírodná henna má takú mrkvičkovú farbu skôr. Sivých vlasov mám málo, teda na prekrytie raz za čas to aj stačí, ale po pôrode by som chcela zmenu. A na moje tmavohnedé vlasy potrebujem proste čosi tmavšie. 😅 Ďakujem za názory, skúsenosti, rady. 😉
@kristinka86 Znacka Sante ma henna farby, najdes ich v dm na policke bio vyrobkov, mas tam viac odtienov, ja som si doniesla ju aj do kadernika, ale je lepsie mozno doma s kadernikom, lebo ma byt dlhsie, moze sa pridavat aj vrecko cierneho caju . Vsetko mas popisane v tej farbe. Ale neviem ci tam este su, ja si uz vobec nefarbim vlasy. Vlasy po sante boli fakt krasne, aj krasne to vonia. Daj si do google image: sante color cream a najde ti aj tabulku z akej farby na aku chces a pod.
@fem Ale nechytím na to zas nejakú alergiu? Veľmi sa toho obávam, nakoľko to so mnou bolo dosť vážne - nevidela som takmer na oči a bola som totálne opuchnutá na tvári. 😢
Ďakujem za radu - skúsim to tam pozrieť, keď sa dostanem do mesta. 😉 A teraz idem kuk na nete tie farby.
@kristinka86 To je cisto prirodne, cosi, lepsie sa to nanasa ako klasicka henna. Je tam lepsi vyber odtienov. Krajsie to vonia. Vlasy su take potom vyzeraju velmi zdravo a krasne.
@kristinka86 aj na henu mozes mat alergiu, ale ta by sa uz mozno prejavila pri pouziti pomletej bylinky ako si spominala, ze si pouzivala, tie tonovacie sampony a peny su ovela menej agresivne ako farby, mozes vyskusat aj zo zaciatku tie na menej umyti, tusim su take na 3...
@fem Ďakujem pekne. 😉
@jeennyv Čítala som aj zloženie šampónov a hneď prvá veta o alergii. Tak som to rýchlo vrátila naspäť do regálu. Ja viem, že to už píšu všade, ale proste sa bojím. Mne napr. povedali vtedy, že ani čierne oblečenie nemám nosiť. Ale to nosím - veď by som vyhodila min. polku šatníka. 😅 A tiež, že v žiadnom prípade sa nedať tetovať. Po konzultácii s teterom, ktorý ma uistil, že farby sú antialergické, som si tetovanie nechala dorobiť a v pohode. Myslíš, že napr. červený klasický šampón by nemusel vyvolať alergiu? Lebo čiernu už nezvažujem vôbec. Ale zvažovala som nejakú tmavšiu červenú, alebo tmavšiu fialovú. 😅 Na hennu som nemala nežiadúce účinky, ale tú som fakt kupovala len čistú pomletú bylinku, nie farbu.
@kristinka86 ako vravis ono na kazdej farbe musis mat upozornenie o alergii, lebo je to norma, co sa tyka alergickych prejavov v takej miere ako si ich mala mozu byt pri kazdej farbe, mne sa len raz stalo pri urcite ze sa mi trochu urobila jedna chrasta ale inak nic... ako vyskusat inu znacku mozes, lebo palette su najsilnejsie farby, ale vies je to riziko aj tak, ja by som to uz neskusala, radsej hladala alternativy, ako to robis...
@jeennyv Veď práve preto ma najviac asi zaujala tá henna farba. Preto som skúsila, či niektorá nemáte s týmto skúsenosť. Lebo normálnych farieb, dokonca aj šampónov, sa obávam. 😅 Ono, aj tak potrebujem čosi zdravšie, lebo čoskoro ma čaká pôrod a potom plánujem dojčiť, kým sa bude dať. 😅 Trošku strachu je však aj pri tomto, lebo predsa len, nejaká farba do tej henny už musí ísť, ak sa už nejedná o čistú bylinku.
Ahojte baby
Potrebujem radu, som alergická na PPD , po farbení vlasov opuchy a vyrážky na hlave celé zle. Strašne veľa vlasov mi vypadalo . No strašne dlho si chcem dať vytetovať obočie metódou microblading, kedže ma každý deň trápi jeho tvar . Myslíte , že farba ktorá sa používa na tetovanie obočia alebo anestetikum môže spôsobiť alergickú reakciu ? Ďakujem krásne za každú skúsenosť a radu 💗
@pepinka444 Opytaj sa odbornika. Ja som si davala rozsiahle cierne tetovanie. Konzultovala som to s teterom. Zarucil sa, ze farby su hypoalergenne a mozem ich teda aj ja. A mal pravdu. 😉
Prosím vás a nepoznáte nejakú farbu na obočie bez PPD ?? Dakujem za rady
Baby ešte by som potrebovala radu . Po alergii na vlasy z PPD mi vypadali vlasy , mala som vždy husté a teraz uplne riedke .Nevedeli by ste mi poradiť nejaký príprabok na regeneráciu pokožky a vlasov ?? Ďakujem za každu radu
@fem aj na prírodné veci môže mať človek alergiu
@jan21 ahoj ,ja som mala presne rovnaku alergicku reakciu ,od vtedy pouzivam tonovaci sampon od Palette a upne v pohode