Ahojte, chcela by som vedieť váš názor, skúsenosť.
Veľmi mám rada zvieratá,a nevadia mi ani v byte. Mali sme 10,5 roka psíka, denne s nami spával v posteli. Všetko bolo v poriadku. Ani jeden člen rodiny nemal žiaden zdravotný problém kvôli nej. ( Okrem pár sedivych vlasov a vrások zo strachu o ňu 🥰🥰)
Keď sme ju stratili rozhodli sme sa pre trochu menej náročné zviera, mačičku.
Zobrali sme si z útulku krásnu 3r minku. Máme ju od piatka.
No žiaľ hneď od druhého dňa som mala po kontakte s ňou svrbenie, pálenie kože. Na začiatku len presné miesto ktoré sa jej dotklo. No mám pocit že sa to zhoršuje, a stačí že mám na tvári pár chĺpkov ktoré si nevšimnem a už je to tam zas. Keď ma zaskrabne,to isté, nedaj bože sa mi tej rany obtrie.
Povedala som si ,že fajn ja to nejak dám,tak sa hej budem strániť. Manžel ale vraví že aj tak tie chlpy budú časom všade.
Ale včera začal starší syn, a dnes už aj mladší prišiel že ho stipe a svrbí ruka keď sa s ňou hral.
Viem že tieto utulkove zvieratká sú veľmi vďačné, a to je aj ona. Ale zas zdravie detí a mňa je pre mňa dôležité. Netuším čo urobiť.myslela som že keď som ako dieťa žila na dedine so zvieratami tak sa ma to týkať nebude. No ale keď teraz až traja máme hneď problém to asi nebude robiť dobrotu. Ani deti k nej tým pádom nebudú mať taký vzťah,keď budú vedieť že k nej nesmú.je mi to ľúto kvôli nej.ako by ste sa zachovali.
Alergia na mačky je dva krát pravdepodobnejšia ako alergia na psy. Ide o to, že človek nie je alergický na srsť, ale na bielkoviny v ich slinách a keďže sa stále oblizujú, tak to je už všade. Ešte je možné, že má nejaký kožný problém, ktorý sa takto prejavuje, ale teda keď nebude iná možnosť, možno ju dať niekomu do dobrých rúk 🙂
Nasla by dom jej iny domov a zaobstarala ine zvieratko. Ved sa predsa nebudete vsetci niekolko rokov trapit.
@lulubinka súhlasím so @simona92101 , zdá sa mi divné, že by sa alergia na mačky vyvinula u všetkých troch naraz. Predtým ste nikdy neboli v kontakte s mačkami? Skús toho veterinára, mačka môže mať nejaký kožný problém, parazity, prípadne ju v útulku neodblšovali nejakým agresívnym prípravkom?
No ak máme alergiu tak by sa práve mala ukázať hneď od začiatku. Predtým som ja v detstve mala mačku ale ná dvore a inak sme v poslednom čase boli v kontakte tak na pár minút u babky alebo známych.Že by mala ona nejaký problém nevidím. Pozerala som jej tak zbežne srsť ale má ju úplne čistú, žiadny ekzém alebo podobne. Tiež ma hneď napadlo že alergia nieje na srsť ale sliny,takže mi prišlo logické že keď sa jej dotykam tak môžem mať aj kožné prejavy.
Skúsim ju zajtra pozrieť poriadnejsie a pozriem si aj možné iné príčiny čo by to mohli spôsobiť. Na druhej strane mne začala alergia na peľ a trávy až tesne pred tridsiatkou a starší syn je alergik len od minulého roka. Paradoxne manžel silný alergik nemá absolútne nič. Tomu akoby rokmi alergia pomaly mizla.
@simona92101 je úplne bežná
@lulubinka skuste zajst k veterinarovi nech macku prezrie,takato alergia na dotyk sa mi nezda 🤔