Ahojte, nemám potvrdenú alergiu žiadnu,ale vždy každý rok takto na prelome ,keď už končí zima a na chvíľu je pár pekných dní a potom sa ešte ochladi,ako teraz mi začne 20x za deň kýchanie,vodnaty sopel a červené spodné očné linky.som si istá,že mám na niečo alergiu.
Raz sa chystám k lekárovi,raz 😁🙄
Chcem sa spýtať, či aj niekto z vás pociťuje už teraz alergické prejavy,na čo by som mohla asi byť alergická?
Ak by niekto vedel helfnuť.
Ďakujem
No si zase nemysli že prídeš k dr.a porobia ti testy na hocičo...
@pe_mi verím ti, lebo niekedy je to na nervy, keď prejavy trvajú dlho :-/ Mne niekedy ani lieky poriadne nezaberú.... Áno, testy sa robia mimo sezóny, ale zasa sa mi zdá, že testy sa nerobia hneď na prvom vyšetrení, až neskôr (ale neviem ako u iných alergo). Objednať sa môžeš už teraz, lebo čakacie doby sú tiež dlhé...
@pe_mi dá sa na alergia info nastaviť aj posielanie mailov s alergenmi. Teraz je to lieska. Vyšetrenie potrebuješ už len kvôli tomu, ze neliečená prechádza do astmy. A chodí sa už teraz hocikedy, len musíš vynechať lieky na alergiu pre vyšetrením.
@marlent všade na internete, oni sú v podstate rovnaké 🙂 ...ale tu asi najviac https://www.prealergikov.sk/clanky/pelova-sezona
Breza - jelsa - lieska..
Syn alergik ma tieto potvrdene a jan / feb presne zacinaju priznaky
Testy v lekárňach na to asi neexistujú?kym sa objednám,že by som si zatiaľ doma zrobila 😅
@pe_mi veď sa objednaj k obvodnemu najskôr. Urobí prvé testy z krvi a stery na ORL. Bez toho už niektorí imuno alergo ani nevezmú pacienta. Kým dostaneš termín k alergologovi, môže ubehnúť aj par mesiacov.
@michaela329 okej,to som netušila.ze takyto postup ešte aj cez obvoďaka.ja sa hecnem a teda zavolám obvodnej,nech sa už nesťažujem 😅
Ďakujem
@pe_mi mne prvú liečbu nastavila ona. To bol apríl a termín k alergologovi som dostala až v septembri - po známosti 🤦🫣 Žilinský kraj.
@michaela329 to verím , čakať budem.nevadi.ved nič nenarobim.hlavne sa do toho pustiť.
@pe_mi obvodak ti moze zobrat IgE a to ti ukaze ze ci alergia.
A teda ako ti uz pisu … objednat sa alergologovi -uprimne - drzim palce - je to dost utopia v dnesnej dobe.
Alebo ako samoplatca cez niektory labak ale ceny nevyzeraju vibec pekne od cca 100-500e. Podla toho co vsetko.
Zatial aspon Zodac a bude krajsi den 🙂.
Ja mam uz 2.tyzden krvave oci co si ich idem rozskrabat. Citala som presne o jelsi a breze. Na brezu mam alergiu a zda sa mi ze aj na jelsu. Manzel mi nexhce verit, zevraj teraz nie je sezona. No je! Podla alergo kalendarov. Kedy to ma prestat 😅🙈 ja som pritom silny alergik na ambroziu. To uz ani v zime nemam mat klud. Aaach
Teraz ukazuje kalendár, že kvitne lieska/jelša, ja už mám druhý týždeň problém :-/