Ahojte, budem rada ak mi niekto poradi.. moj problem je plný nos.. keď som vonku, je to v pohode, aj keď idem z domu s plným nosom, vonku na vzduchu sa mi uvoľní.. .
Preto ma zaujíma či sa môže jednať o polypy v nose alebo alergiu... moj stav trvá už 2-3mesiace ( som z toho na nervy)...este doplním, že pred cca 6r mi bola stanovená alergia na psie chlpy, avšak nikdy som žiadne príznaky nemala ( doma vnútri máme 2 malých psov) a až doteraz bolo všetko v poriadku
Aby som opísala moje priznaky: plný nos, niekedy záchvat dýchania, keď idem spať a náhodou dýcham nosom, akonáhle položím hlavu na podušku, nemôžem dýchať.. čuch mám slabší, tečie mi sopel- priesvitny a niekedy keď jem alebo pijem tak musím pootvorit ústa, inak dýchať neviem
Prosím vás, o čo sa môže jednať? Ešte podotknem, že som min.rok užívala medrole a môže byť príčinou aj on?
A alergia sa ti kľudne mohla rozvinúť možno máš alergiu aj na niečo iné doma čo ťa dráždi a ani o tom nevieš.
@milus777 na rok som nebola, myslela som, že to prejde...no ale nebaví ma to tak skočím k obvodnému a už nech ma pošle ďalej, takto sa žiť nedá....
Tiež ma napadla ta alergia, lebo keď su psy pri mne už cítim ako ma niečo v nose dráždi...inak teraz som bola chvíľu vonku na dvore a nos sa mi zase uvoľnil.. .zodac si sem tam dám na noc keď je najhoršie...a aj ditiaden, len ten ma hrozne udáva v práci keď si ho dám na noc ( aj keď len pol tabletky)... ja sa najviac bojim, že mi zase predpisu kortikoidy a to by som teda nechcela
Kortikoidy do nosa mas namysli? Ja prave beriem nasofan sprej uz asi 3 mesiace. Mala som silny zapal dutin a stratila som cuch tak to teraz liecim tym sprejom v kombinacii s desloradarinom. Pomaly sa to zlepsuje. Na nos sa mi dycha dobre takze zabera. Lekar na orl mi vravel ze sa kludne moze brat aj dlksie bez nejakych neziaducich ucinkov.... Ci si mala na mysli celkove kortikoidy? Spominala si ze si brala medrol... A po zodacu sa ti ulavi? To by znamenalo ze to je ta alergia....
@milus777 medrol som brala kvôli umelemu oplodneniu, len teda je to hrozne svinstvo a mala som z toho veľa nežiaducich účinkov, a som rada, že sa dávam dokopy, lebo aj po vysadení to teda nie je sranda...preto sa kortikoidov bojim ako čert kríža a viem, že alergologovia ich niekedy predpisujú
No po zodacu či ditiadene sa mi úľaví po nejakej dobe, lepšie sa mi dýcha, uvoľní sa nos
kortikoidy nemusíš brať,stačí niekomu darovať psíkov a vyčistiť byt,polypy to nie sú,je to alergia a možno nielen na psie chlpy
@lilyianka no tak pokud si to nebudes lecit, tak se k tem polypuˇ propracujes. Jedine co to muze rozstipnout je orl.podiva se, uvidi.
Na 99% nebudes se psy v pohode, ale zalezi i na co presne je ta alergie je. Existuje sampon proti alefgenum v srsti, uklidove prostredky, ale jak je to uspesne si musis zjistit.
Predne si vyres ty doktory, bez lecby si ty polspy muzes vypstovat, eventuelne si vytobit prima astma.
Kortokoidy se pouzivaji lokalni, medrol na kychnuti sem tam fakt nikdo neda(to treba az na rozjete polypy, akutni problem, nekompemzovatelne astma....). Po nem to nemas 100%, po nem by ses musela naopak zlepsit:
@lilyianka tak najlepsie zbehnut na orl a alergologiu, ale podla toho, co popisujes, to bude alergia. na psy sa mohla rozvinut kludne az teraz, pripadne to moze byt alergia aj na nieco ine. prach, roztoce,.. ale tak neviem no. na jednej strane pises, ze lieky nie, na druhej strane, ze psy prec z domu nie. neviem, ci ti potom niekto pomoze
@janinah no vieš, dám príklad, ak by som čisto teoreticky bola alergicka aj na prach, tak čo potom...nebudem žiť v dome a budem spať len vonku?
Preto ma napadlo, že či medrol nespôsobil, že sa mi tá alergia teraz spustila, keďže min.rok keď som ho brala tak som mala veľmi silnú imunitu a akonáhle som ho vysadila, tak toto... ci sa proste možno nejedná len o prechodný stav
@lilyianka uplne ta chapem.ja som kvoli ivf brala prednison je to podobne amo medrol a tiez mi po nom nebolo bohvieako. Ale na alergiu sa celkove kortikoidy nepredpisuju akurat nejake antihistaminika a mozno ked kortikoid sprej do nosa. Ale ten ne bez vedlajsich ucinkov lebo posobi lokalne len na sliznicu v nose. Ja ho uzivam asi 3 mesiace a zatim oki. Ale su aj ine spreje na alergiu do nosa napriklad alergodill... Urcite by som na tvojom mieste zasla za obvodnou a ench ta posle na alergologiu a orl... Drzim palce. A nejaky sprej do nosa si neskusala ci ti aspon na chvilku neulavi?
@alenka7777 nevravím, že lieky nie, len som písala či náhodou na alergie takisto nepredpisuju nejaké silné kortikoidy
@lilyianka no pokial ti vyjde alergia na chlpy psov, tak ci uz s liekmi, alebo aj bez, myslim, ze ich nebudes moct mat.
@lilyianka jasne ja teraz tiez uzivam kortikoid do nosa a je urceny prave na alergie. Co sa tyka vedlajsich ucinkov tak tym ze posobi lokalne tak aj tam su len take v letaciku ze palenie v nose,sucha sliznica a tak... Nic co by posobilo na cele telo. Pytala som sa nato aj mojeho orl dr co je super odbornik a povedal ze sprej posobi len lokalne a moze sa uzivat aj dlksie bez nejakych vedlajsich ucinkov.ja ho uzivam prave kvoli tomu aby mi v nose neopuchala sliznica a mohol sa mi cuchovy nerv zregenerovat. Urcite to nieje drijak typu medrol. Tie sa pouzivaju na ine veci... Drz sa 🙂
nečítam všetko, čo babule popísali.... ja mám to isté, tiež sa i to vytvorilo z ničoho nič... mali sme psíka a mačku, teraz máme už len mačku... ak môžem poradiť, nedávaj si žiadne klasické nosné speje, vyvolávajú závislosť a potom je ťažké sa jej zbaviť a časom si budeš musieť vstrekovať skorostále.... ja momentálne fičím na spreji vincentka.... je neškodný, ale vždy mi uľaví.... aj cez deň aj v noci.... nosím ho všade so sebou a som OK....
ale toto je len prírodná liečivá voda, nie je to klasický chemický sprej
ono vincentka sa aj pije, ako liečivá voda
Ahoj,ak si brala silne lieky,co ti robabrali celu imunitu,tak to s tym moze suvisiet. Ci uz alergia na psa alebo nieco ine ti mohlo pribudnut... ja som sa s tymto problem -plny nos,nemohla som dychat,vodovy soprl...niekolko rokov trapila,raz lepsie a raz horsie a nakoniec mi nahodou snad po 10rokoch zistili histaminovu intoleranciu a alergiu na mlieko. Odkedy som na diete (najskor prisnej,teraz uz len trochu- co sa tyka HIT,mlieko som vypustila uplne), sim prakticky bez ptoblemov. Vracia sa mi to len pri velkej unave (malo spanku..). Pritom predtym som v horsich stavoch pobehala orl,plucne aj alergologa... milion vysetreni a nic mi nezistili...
Takze urcite odporucam pobehaj si doktorov a mozno aj upravit stravu. A nepises,ako ti dopadlo ivf,ale vyriesenie problemov s imunitou,ti moze pomoct aj k otehotnrniu. 😉
@svetielocko ivf nedopadlo dobre,ani raz sa nepodarilo...rano som si dala claritine a som v pohode,ale urcite to budem riesit dalej...
Mne sa tento stav zhorsil ked s vysadila spominane kortikoidy,z nich som mala silnu imunitu
No prave ze tie kortikoidy co si brala zborsuju imunitu lebo prave maju blokovat vlastnu imunitu aby trebars nevypudilo embryo pri ivf... Preto sa beru hlavne pri autoimunnych chorobach ako lupus alebo skleroza multiplex... Pri lupuse vlastna imunita napada organy a je treba ju blokovat prave kortikoidmi... Mna prave dr upozornoval ze pri brani mozem byt castejsie chora a tak ze oslabuju telu vlastnu imunitu.... Tebe mohli spustit tu alergiu ale nie v zmysle ze pri nich si mala silnu inunitu ale prave ti ju oslabili a nasledkom je vypuknitie alergie.... Ved si pisala ze alergiu uz mas 6 rokov co ti urcili a doteraz sa ti neprejavovala... Predpokladam ze medrol si nebrala 6 rokov... Este sa mozem opytat ze aku davku a ako dlho si brala ten medrol? Ked po claritine ti je lepsie tak urcite len ta alergia.... Toho ivf mi je luto ze vam nevyslo.... Velmi ti zelam nech sa ti to poriesi
@lilyianka ľudia alergickí na prach existujú a nežijú v pralese,majú režim,upratujú,majú čističku,prachu sa nevyhneš,psom sa vyhnúť môžeš,ale o to nejde...ide o to,že to máš všetko okolo alergie,vzniku,príčin,liečby dosť popletené,čo je v poriadku,lebo na toto nie si odborník...ale iní sú a treba ich kontaktovať,dať sa vyšetriť ,liečiť a počúvať čo radia,lebo sa ti ľahko môže stať,že sa raz v noci zobudíš s astmatickým záchvatom a to teda bude iná sranda a toto ti neželám...napr. vyššie písané,že nič nedávať do nosa je hlúposť,ale rozoberať to nebudem,bola som orl sestra,niečo o tom viem....preto radím radiť sa s lekármi,nie s laikmi na nete
Ahoj a bola si na orl vysetrenie? Ak nie tak by som urcite skusila. Ale ked pises ze ti bola stanovena ta alergia na psie chlpy a mas doma psov tak to asi bude z toho. Dakedy sa alergia cele roky neprejavi a zrazu z nicoho nic sa objavia priznaky. Trebalo by skusit nejake antihistaminikum ako zodac alebo tak ci by sa ti stav nezlepsil. Do nosa pouzivas nejaky sprej alebo kvapky?