Alergia alebo ekzém

dzanak1
21. dec 2024

Ahojte, už druhý krát v priebehu dvoch týždňov sa mi vyhodilo toto na predlaktí. Prvýkrát menej teraz viac aj na druhej ruke. Mám problém v zime s praskanie rúk, som Kaderníčka mácam si ruky vo vode a robim s dezinfekciou. Lenže cez deň nič a keď sa vyspim ráno sa mi to objavilo. Neviem, či to môže byt aj alergia na nejakú potravinu. Svrbí to trochu to aj stipkalo

dadka1997
21. dec 2024

@dzanak1 je to žihlavka treba najst to, co ti robi zle a vyhýbať sa tomu

slaviivals
21. dec 2024

Daj si nejake antihistaminika a porozmyslaj, ci si nieco nove jedla alebo kozmetika…

vakatko
21. dec 2024

Skús obmedziť kyslé jedlá, kávu, kofeín, alkohol, cukor, obmedz lepok a častejšie jedz vývar z kostí, chia semienka, zeleninu + probiotiká, rybí olej .. zázvor, žihľavový čaj.

dzanak1
autor
22. dec 2024

Na tej foto to nie je tak dobre vidno ale ono to neni ako žihľavka ale zapálene vyrážky bolo to presne v póroch a keď to odpuchlo niektoré miesta zostali suché. Ešte mi napadlo že zo PSA ako sa s ním tulim alebo používam taký sprej na ruky ale zas keď sa osprchujem to zmyjem a ono sa to urobilo vždy po. Sem tam mám svrbivu pálivú a červenú pokožku aj na lícach a brade na tvári. Celkovo mám úplne suchu pokožku na tele a nerada sa kremujem