Ahojte
Pred týždňom mi predpísali tabletky a sprej na alergiu a mám prísť na kontrolu o 2 týždňe.
Chcem sa spýtať, tieto tabletky/sprej mi už ostane vždy alebo teraz ak už nebudem mať príznaky tak mi ho zoberú?
Príznaky už nemám také intenzivné a je mi lepšie ale neviem či sa mi to nevráti ak to prestanem používať. To sa po dvoch týždňom “vyliečim” z alergie?
Lieky ti dali na tlmenie príznakov, nie na liečbu. Alergia nezmizne, ale nebudeš mať nežiadúce príznaky. Uvidia po dvoch týždňoch ako sa máš. Keď dobre, asi budeš pokračovať v liečbe.
Niekedy sezónnej, niekedy celoživotnej.
Z alergie sa neda vyliecit ani za tyzden ani za mesiac, ale za par rokov 5-10 mozno hej pri brani liekov roky, tie lieky na dva tyzdne dali aby zistili ci zaberu a potom sa nastavuje dlhodoba liecba na roky
Takže to nieje ako antibiotikum, že 2 týždňe a potom mi ich zoberú ale skôr na skúšku či tieto zaberajú (tlmia príznaky) a ak áno tak mi ich dajú dlhodobo. Dobre rozumiem?
Lieky na alergiu sa práve majú užívať dlhodobo. Nie je to ako ATB.
Lebo dlhodobo sa to asi nesmie a škodí. Preto sa pýtam, či sa z toho do tých 2 týždňov vyliečim tak, že už nebudem mať problém ani bez nich