Teraz ma tak napadlo akými spôsobmi sa dá zistiť rakovina? “Náhodne”, keď nie sú príznaky.
Pes? Niektoré psy "vyňuchajú". Naša cítila, že niečo nie je ok. Prišla aj na tehotenstvo ešte asi skôr ako ja
A zaujíma ma konkrétne rakovina prsníka. Jedine sono?
Ja som to zistila tak, že som cítila hrčku... A už to išlo sono, mri a tak... Teraz mi berú krv, tam sa daju zistiť nejaké zvýšené onkomarkery a inak na každej kontrole sono
Prsník mamograf a sono a každý mesiac samovysetrenie, ale ja cítim všade hrcky
Hrčka (no nie každá znamená hneď rakovinu), výtok z prsníka, zmena tvaru bradavky, bolesť prsníka. Ale 100% je sono a mri
Nie si to ty Lenka však?🙂)
@nikpa mne sa ako keby rozdrobila bradavka. Trčia mi z nej take žlté “vybezky”
Akúkoľvek zmenu by mal určite vidieť lekár, čo najskôr. Dúfam že sa tam chystáš a tu len zisťuješ niečo viac...
Minule má napadli, že keď som pravidelný darca krvy , tak by mi take veci vedeli zistiť z darovanej krvy? Nie?
@andy03 pri odbere sa robia len základné vyšetrenia, na rakovinu musia byť onkomarkery
@marcellka32 ani pri rakovine nemusia byť onkomarkery zvýšené
Samovysetrovanie, pravidelné sono a po 40 roku mamografia. A s každou podozrivou hračkou k dr
@kubkovamama a ako sa ten pes chova, ked ma clovek rakovinu, prip.ked je zena tehotna?
Treba odber,ci je zvysene PSA.
Potom sono,ct,mrt...mamo
Pri zmene bradavky,prsníka určite čo najskôr k dr..spolužiačke vpadla bradavka,nemala žiadnu hrčku,išla k zastupujúcej dr že na sono(objednali ju skoro o 2mesiace) do dvoch týždňov jej prsník celý spuchol a navrel,išla už k svojmu dr že ten sa skoro rozplakal a okamžite jej vybavoval nech ju hneď zoberú..na druhý deň ju vzali(teraz neviem či sono alebo mamograf) a rakovina..a naozaj nič tomu nenasvedčovalo až kým jej nevpadla ťa bradavka :( treba si dať určite skontrolovať..
Ja Ti neviem a toto nemáme tak všetky? Tadiaľ máš otvory z mliekovodov, preto sa Ti to zdá 'rozrobené'. Po kojeni je to samozrejme vidno oveľa viac ale Lenka, vidím, že poctivo každý jeden milimeter tela skúšaš. Robotu si si už našla na odputanie pozornosti? Alebo konajú Tvoji rodičia? Možno čoskoro sem Tvoja zúfalá matka napíše ale my už ozaj nevieme co s Tebou. Si chorá ale jedine n hlavu. Telo z toho vynechaj. Oslov ďalšieho psychiatra, ten posledný odflakol robotu.
@sashka22 aká Lenka?
@sashka22 myslis Janku, nie?
Tak to už si mala byt u lekara s takou bradavkou.Ja že sa pytas len tak, pre zaujimavost.
@tenerifka rakovinu pes vyciti aj z dychu,pachu tela.Nasa sa zacala obsmietat okolo mna,potom uz sa ani nepohla odo mna,ked som napr.sedela na gauci,strcila sa pod to miesto,konkrétne pod pazuchu,mala som uzliny a hrcku,cca o mesiac mi to aj vybrali.Tehotenstvo prelezala na mojom bruchu,nikoho ku mne nepustila,vykladala labku na brucho,zacala spavat pod postelou,utocit na inych psov,nedovolila mi pohladkat iné zviera.Ak mas psa na 100% poznáš zmenu v chovani.Teraz som v poriadku,nic ma netrapi a pes si ma nevšíma.
Mojej mame zistili na mamografe rakovinu prsníka. Treba chodiť na preventívne prehliadky
@kubkovamama dakujem za vysvetlenie a prajem vela zdravia🙂
Treba chodit na pravidelne prehliadky. A potom mozno CT, MR? 🤷
Moja mama mala nador na oblicke, zistene nahodne, odoperovane, po 20 rokoch opat, ale ani pravidelna kontrola na nefro nezistila nič. Az bolesti v oblasti metastaz.