Akým mydlom ste sa umývali po pôrode?

chavierka
4. jún 2011

Akým mydlom (značka) ste sa umývali po pôrode?A neviete ako sa volá ten sprej na rany po pôrode?Používali ste po pôrode rosalgin?-Ten roztok mi zarobí sestrička?

jarunka111
4. jún 2011

@chavierka na 90% stačí čistá voda. Ja som používala Latacyd a nič viac. Častejšie som sa sprchovala a "vetrala" 😀

edie63
4. jún 2011

Ten sprej sa vola "Motherlove Sitz Bath Spray". Mne vobec nepomohol, ale kamaratka ho vychvalovala, vraj jej pomohol.

elllla
4. jún 2011

pouzivala som aj pouzivam Lactacyd modry - ma zvyseny obsah kyseliny mliecnej a citila som sa lepsie nez s klasickym lactacydom...
rosalgin som si kupila ten, kde je 6 vrecusok a vzdy som si zarobila pol vrecuska v pol litra vody a tym si po osprchovani este oplachla ranu...

benne
4. jún 2011

Ešte v pôrodnici som sa prvé dni sprchovala aj 4x denne.. čumeli na mna, ale šak, ich problem.. 😉 ako píše @jarunka111 umývať a "vetrať", čisto a sucho, to je základ... Ja tiež používam lactacyd. Môžem povedať, že po druhom pôrode som sa zotavila oveľa rýchlejšie, lebo som prvé dni spala, oddychovala, sprchovala sa a nie čumela na malinkého den - noc ako ked som bola prvorodička.. hoci aj tie chvíle mali čosi do seba 😵 😵

vierkasteffi
4. jún 2011

mne velmi pomohol sprej DERMOCHLOROPHYL ( ani nieje velmi drahy) je super chladivy a rychlo hoji rany ale pozor farbí na zeleno, ja som si ho striekala na vlozku bala som sa ze to potom neodmyjem 😀 a popritom som casto sprchovala hlavne po malej potrebe

miskap
4. jún 2011

Treba sa často sprchovať, mne doktorka poradila chodiť rovno aj cikať do sprchy tie prvé dni po pôrode. Ja som nepoužívala žiadne mydlo, až neskôr intim gel. Na hojenie šitia je dobrý kupeľ z dubovej kôry. Čítala som,že sú dobré obklady z materského mlieka. 😉

ajjkas
4. jún 2011

@chavierka ahoj aj ja si myslím,že časté sprchovanie a hlavne čistá voda stačia,ale tiež som počula,že je dobrý ten DERMOCHLOROPHYL aj ja si ho idem kupit do porodnice,aspon ak ide o to rýchle zahojenie,čo je najpodstatnejšie. 😉

ivi163
5. jún 2011

v porodnici - voda a vzduch 🙂 , udrziavat v suchu a vetrat 🙂 Lekar mi este poradil aspon tyzden sa po velkej umyt sprchou a nie utierat papierom , aby sa o stehy nezachytil a nezacal sa zapal. Doma som uz pouzivala Tea Tree gel.

sante81
5. jún 2011

baby ja som nepoužívala žiadnu kozmetiku, ani som o tom nevedela, po pôrode som mala 11 stehov, takže si viete predstaviť tu bolesť ked som si mala len sadnuť. Pomohol mi repík, resp kupel v repíku a dubovej kôre, kvôli hojeniu. a časté sprchovanie,