Aký výrastok to mám na nohe?

27. máj 2024

Bola som až raz behať a vytvoril sa mi tento bolestivý vyrástok na nohe. Cez noc som si dala na to cibuľu, no mam pocit že ma to len o trochu menej boli.

Je to začínajúce kurie oko?

fido69
27. máj 2024

Áno, deti tomu hovoria "kuracie oko". 😁

autor
27. máj 2024

@fido69 je to spôsobené nesprávnou obuvou alebo typom ponoziek, ci niecim inym? 😀

fido69
27. máj 2024

Kurie oko je to vírusové ochorenie. Prenáša sa kontaktom. Nemá manžel/partner alebo dieťa tiež kurie oko? Alebo nebola si na plavárni alebo niekde inde na boso?
Ešte by to mohol byť aj mini otlak. Ale je to veľmi malé a otlak po jednom behaní... nechce sa mi veriť.

chrobak7
27. máj 2024

Nie je to začínajúce, ale existujúce kurie oko. Určite to nie je z jedného behania, jeho tvorba je dlhodobejší proces, len si si to nevšimla.

Hľadaj a čítaj, na nete sú o tom tony materiálov:

https://www.vasalekaren.sk/kurie-oko-ako-vznika...

autor
27. máj 2024

@fido69 chodila som po byte na boso (mame vo vnútri psa), čiže možno tým ale ktovie 🙂 Ďakujem za rady.

Malo by na to pomôcť duofilm a tomu veci podobne, však?

leona45
27. máj 2024

Bradavica

andreakg
27. máj 2024

@fido69 prepáč ,ale od kedy je kurie oko vírusové?Je to otlak, vírusové sú bradavice.

sisska96
27. máj 2024

Kurie oko vzniká z nevhodného obuvi. Odtlak taktiež. Asi bradavice sú vírusové. Ja by som išla ku kožnemu. Dá na to tekutý dusík, kremík a keď je ešte iba taky malý za týždeň dva máš za sebou.

sisska96
27. máj 2024

Ale keby bol odlak, nemalo byt okolo červené

fido69
27. máj 2024

Ospravedlňujem sa. My tomuto útvaru na nohe hovoríme nesprávne kurie oko. Ale ako tu bolo spomenute v skutočnosti je to vírusová bradavica. Ale je to vírusové ochorenie a pani/slečna to chytila niekde z pohlahy. 😉