Aký vitamín kúpiť?

20. aug 2022

Aký vitamín viem kúpiť v lekárni od A po Z okrem CENTRUM?

isis234
20. aug 2022

Neviem, že by okrem CENTRUM bolo ešte niečo... ja vitamíny kupujem na nete.. www.zdravysvet.sk - najlepšie zaberajú,, ale samostatne,,, občas kupim i v lekárni

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stellarstar
20. aug 2022

@mb2021 to odkiaľ berieš?
Autorka : centrum A Z plne stačí, záleží aj na tom na čo chceš užívať

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stellarstar
20. aug 2022

@mb2021 pokiaľ nevyskúšaš nemôžeš vedieť 🤷‍♀️

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gleep1
20. aug 2022

@mb2021 pozitívne sú pri potvrdenej deficiencii.
Negatívne sú práve takéto hala bala mixy. Napríklad keď máš v strave dosť zinku alebo medi a ty si dáš multivitamin s minerálmi tak pokojne máš dvojnásobne množstvo prijatého prvku než by si mal a je to naozaj problém a áno, skracuje to život.
Naozaj je to potvrdené štúdiami.
Ale napríklad niacin vo vysokých dávkach predlžuje život. Vitamin b12 vo vysokých dávkach skracuje život.
Takze ja vôbec toto neodporúčam.
Autirka, akmáš pocit že nemáš v strave dostatok, chod k lekárovi, sprav si vits a mins profil, lekár ti povie čoho máš malo a čo bude vhodne dopĺňať. A nie tak že ty budeš prijímať neviem ako množstva zinku medi chrómu a neviem čoho lebo ty máš pocit že to potrebuješ aj keď opak je pravdou

hennyinnsbruck
20. aug 2022

Ziadne usetri si peniazky

Ak mas problem rozbor krvi a potom lekar povie co ako…

stellarstar
20. aug 2022

@mb2021 mám imunitný deficit a vďaka doplnkom ( nielen multivit ale aj napr tibetská huba, a samostatne vit a min ) my zlepšili imunitu a to vidno aj na výsledkoch čiže mala som na mysli že pokiaľ nemáš vyskúšané nemôžeš vedieť či pomáhajú alebo nie

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
isis234
21. aug 2022

@mb2021 každý organizmus je iný..... ešte nenašli dva rovné organizmy....Keď sme pestovali ovocie, zeleninu doma, dozreté na slniečku, bez chémie,, nebolo potrebné vitamíny užívať v tabletkách, kvapkách... aj bylinky sme zbierali na lúke, v prírode,,, bez fosfátov.... Nuž, ideme do horšieho,, napríklad ja už musím užívať i vitamíny.. a lepšie zabrali z púčikov rastlín--- ENERGY, Zdravý svet.. Je rozdiel stravovať sa "surovinami" domácimi a iné kupovať v marketoch. Vyskúšané