Ahojte,
prosim Vas, tie co mate skusenosti s domacimi testami na covid. Ma ich nejaky zmysel pouzit ak clovek nema ziadne priznaky ale bol v kontakte s pozitivnym? Bude to mat v takom pripade nejaku vypovednu hodnotu? Ak ano, aky odporucate? Nazalny / slinny? Ktora znacka? Kedy sa moze pouzit (po akom case od kontaktu)?
Ide o to, ze moj brat je strasny baran, tvrdohlavy... V sobotu bol so 4 kamaratmi par hodin a jeden z nich mal covid. V sobotu este priznaky ten kamarat nemal, ale ze pondelkovy PCR uz mal pozitivny a od nedeli rana bol total chory. Dnes som sa dozvedela, ze su chori aj dalsi 2 kamarati. Trochu sa bojim, ci aj on sa nenakazil, nie je ani ockovany. Byva v dome este s rodicmi, sice ma pre seba horne poschodie a vraj sa izoluje, aj tak sa bojim, ze ci nahodou nieco neprenesie hlavne na otca, je onko pacient 😖. Ale brata nedokopem na PCR, ked mu nic nie je. Strasne to zlahcuje. Ak by som mu doniesla aspon tie samotesty, snad by som ho dokopala sa aspon takto otestovat.
@viky173 to neviem....preto píšem,že najprv mu povedať,že je prihlásený / a nebude ešte/ a ked vybuchne a vynadá ti,tak sa na neho vykašli....a povedz len toľko,že ak ochorie otec ,tak to bud ena jeho -bratovom svedomí a on sa bud eo rodičov starať aj vybavovať nemocnicu aj pohreb /prepáč,je to surové,ale možno len také silné slová mu otvoria oči/
mne otec na covid zomrel a jediný svetlý bod v celom nešťastí bol,že som mu covid nedoniesla ja,čo pracujem v covid budove nemocnice
Ak aj bude mať pozitívny test, zmení sa niečo na fungovaní domácnosti ? Vie ísť niekam do karantény, prípadne viete otca zobrať inam ...ak hej, spravila by som to preventívne, aj bez pozitívneho testu ..
Podla mna uplne naj je tento https://www.covid2019.sk/samoodberovy-test-na-c... ... tie mali aj v Rakusku deti na skolach, uplne jednoduchy aj pre mensie deti, ziadne sparanie sa v nose
@viky173 v takom prípade kedy je silná možnosť,že je pozitívny treba PCR test,AG môže byť negatívny a pritom covid mať môže....ak je taký "zodpovedný" tak si nemyslím,že by sa ti priznal,že má sopeľ alebo že ho hlava bolí....
ale ak chceš samotest,tak úplne hocijaký z najbližšej lekárne,poradia ti..lenže ako píšem,hrozí,že bude negat a brat začne behať kdekade,lebo však je ok....a pritom byť nemusí....