Zdravím, aký máte pulz pri pohybe ja keď sa postavím niekedy mi hneď vybehne na 110/120 potom sadnem a klesne na 60-70 a neviem či je to normálne alebo nie, mám z toho strach a pritom mám len 22 rokov, príde mi že srdce mi nepracuje tak ako má ale mám absolvované kardio vyšetrenie a tam sa nič neukázalo srdiečko mám vraj ok. Aké máte hodnoty vy ľudia v klude/chôdzi/behu.
@mistymay33 mne to tak nepríde aj som čítala že je to veľa mat taký pulz pri bežných činnostiach… bojím sa že mi raz praskne srdce
120 mám niekedy aj keď len sedím.........
da sa to upravit aj treningom…kludova hodnota a takisto aj pri namahe
Mne vyskočí aj na 150 a to beriem aj tabletky na zníženie pulzu🙄 🤦 odporúčam nesledovať sa, človek je potom len zbytočne v strese a je dobré zaradiť pohybovú aktivitu 🙂
@luluklo1 prosim ta, nestresuj. V klude mas 60 -70 co je uplne normalny kludovy tep. A to ze ti vybehne pri vstavanu na 120 je uplne Ok, Vsak urobis nejaky pohyb a pri pohybe sa tep zvýši. Podstaty je kludovy tep a ten mas uplne Ok.
@luluklo1 20min prechadzka denne je fakt malo. A podla mna sa prilis sledujes.
@luluklo1 mám to podobne. Volá sa to posturálna ortostatická tachykardia. Vegetatívny nervový systém nefunguje správne. Pri postavení sa stúpne tep o viac ako 30 tepov, normálne by to malo byť maximálne o 15-20tepov. https://lekar.sk/clanok/syndrom-posturalnej-tac... . Teraz mi to diagnostikoval kardiológ. Je to zriedkavé. Neberú sa na to lieky. Treba piť veľa vody a soliť. Môže to spustiť aj prekonanie nejakej vírusovej infekcie, často je to po prekonaní Covidu.
Nesusred sa na to. Srdce ti nepraskne. Ja mám chybu na srdci, tep v klude 90-100. Nič neberiem, len sa to sleduje a nemôžem niektoré športy. Každý organizmus má výkyvy, nič neni dokonale 😊
@luluklo1 robili ti holter vyšetrenie? Alebo robilu ti nejaký záťažový test na srdiečko? Poruchy pulzu na ekg a echu moc nevidno...
@jakubrianka nie povedal ze EKG a echo je ok a že mám srdce mi bije pekne a pravidelne, až sama som si od neho na kolenách vypýtala holter tak idem 10.Januára až.
@jakubrianka tlak som u kardiológa mala 107/70 a pulz 73 tak usúdil tak povedal ze pri takých hodnotách sa mi nič stať nemôže a ze sa nemám báť a športovať o život koľko len chcem, no keď sa len postavím prejdem pár krokov a vidím tep 120 tam ta chuť na šport ťa hneď prejde…
@luluklo1 už dlhšie som mala problémy po prekonaní virózy, čo syn dovliekol zo škôlky (nie Covidu) ako točenie hlavy, hlavne keď prudšie vstanem, búšenie srdca, závraty, náhlu slabosť, studené nohy tak som išla ku kardiológovi. Ten na základe týchto príznakov + dlhodobo som užívala kortikoidy, ktoré mi lekárka v lete vysadila usúdil, že to bude dôsledok vysadenia tých liekov+ tá viróza. Moje telo bolo vyčerpané po viróze a keďže som dlhodobo užívala kortikoidy, tak som mala vyčerpané nadobličky, ktoré netvorili toľko stresového hormónu koľko moje telo potrebovalo a toto bol výsledok. Predtým som bola u obvodnej ale všetky výsledky z krvi som mala ok.
@luluklo1 uplne normalne mas tie hodnoty.