Zdravím chcela by som sa opýtať aký máte tep/pulz, tlak mám v pohode jeden z tých nižších no ten pulz mi príde vysoký nato že mám 21 mám pulz tak 70-80 v pokoji a pri aktivite do 130. Čo si o tom myslite? Pripadne aký je váš pulz?
Mas ho normalny, na co si v 20tke takto sleduješ tlak? Pulz? Mas nejaky zdr. Problem? Kasli na to 😉
@sense tak to mas nizky, ved pod 60 uz ide o bradykardiu
@simca06022011 nie len mi príde že ľudia v mojom veku by mali mat nižšie hodnoty ale je pravda že som mala teraz aj stresové obdobie tak možno to je aj z toho.
@luluklo1 Riešila, asi tak pred 15 rokmi. Teda, ja som sa na nič nesťažovala, lebo s tým žiadne problémy nemám. Ale moja vtedajšia Dr. si to všimla. Dala mi nejaké lieky, ktoré mi znížili tep, ale zároveň aj tlak. Ale ten mám aj tak dosť nízky, takže mi z tých liekov bolo na odpadnutie. Prestala som ich brať. Odvtedy to neriešil nikto. Asi pred mesiacom som bola na preventívke, robili mi aj EKG, tak sa na to môj nový lekár pýtal. Vysvetlila som mu to tak, ako teraz Tebe a ďalej sme to neriešili.
Tep ma byt v hodnotách 60-90... Tak neviem, ked mavas 70-80... A v tvojom veku.. Prave v mlademu cloveku bucha srdce rychlejsie, preto napr vrchna hranica pri 14r je 105 sa mi zda.
@simca06022011 *nie pulz mam v poriadku ale tlak.
@luluklo1 mas uplne normalny tep dospelej zeny
Vrcholovi sportovci maju nizsi
@simca06022011 môj chlap ma okolo 50, a on ma tlak ale normálny, ale pravda je ze my žijeme dosť aktívne...
@luluklo1 tak .je to trosku akoby jemne vyssi tep, ale inak v pohode.. ja som tiez typ, ze nizsi tlak, vyssi tep, bezne mavam medzi 70-90, obcas menej, obcas viac. Tym, ze mam HIT, ten tep aj kvoli tomu dost kolise. Aano, vela robi aj stres. Magnezko je na to fajn.
Ak ho mas dlhoodbo vysoky, ale.tu asi az nad 90 a tak a zistene napr.cez holter, tak ti daju lieky. Ja som mala aj holtera a nie raz, kedze priemerny pulz bol okolo 70, nic mi nedali, ale napr.moj otec dostal.pred par rokmi uz na ten tep lieky, kedze to mal dlhodobo vysoke ( tlak tiez nizky). On ma uz ale cez 70rokov.
Mas normalny pulz,nehladaj choroby tam,kde nie su a neporovnavaj sa s inymi. Lieky ti a takyto pulz nikto neda,lebo su zbytocne. Kazdy ma iny nervovy system,niekto ma cely zivot 50/min,iny neklesne pod 80. Sportom sa to moze znizit. Ja beriem lieky na srdce,tak o tom nieco viem.
17 rokov som žila so supraventikularnou tachykardiou. Minimálne 2 x do mesiaca mi vyletel tep nad 250 a vyššie niekedy to trvalo aj dve hodiny ( prežila som dve tehotenstva a klasické pôrody ),tak netuším,čo ty stresujes s pulzom 70 -80 😁 ak chces znížiť tak pravidelné cvičenie a veľa pohybu minimálne 10 tisíc krokov denne a cvic kardiovaskulárny systém.. a nehladaj diagnózy ,kde nie su
Dievčatá 💓 vydrží aj okolo 400 mám to vyskúšané,ale podľa knižiek aj 650 za minútu,tak nestresuj pri pulze 70-80 ...
tiež si myslím, že je to v pohode. Ja mávam 65, a poznám ľudí čo v kľude majú aj okolo 80-90 🙂
@luluklo1 Som laik, ale podľa mňa tvoj pulz je úplne normálny